Robbanásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma Londonban: friss hírek a korlátozások, a karácsony és a szilveszter kapcsán 1

Egy hét leforgása alatt 140 000 újabb Covid fertőzöttet regisztráltak Londonban, ráadásul a fiatal felnőttek körében megközelítőleg 500 százalékkal nőtt meg az esetek száma, és a nyugdíjasok körében is igen komoly emelkedés tapasztalható – derült ki az Evening Standard elemzéséből.

Robbanásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma Londonban: friss hírek a korlátozások, a karácsony és a szilveszter kapcsán 3

Az egészségügyi vezetők arra kérik azokat az embereket, akik még nem adatták be a Covid elleni oltást, hogy ne várakozzanak tovább, és hangsúlyozták, hogy a fővárosi kórházakban a koronavírusos betegek többsége nincs teljesen beoltva. A legutóbbi héten 140 942 megerősített Covid-os megbetegedést jelentettek Londonban, ami több mint háromszorosa az e hónap első hetében mért 42 455-nek. Ezek azonban csak a regisztrált esetek, a valós adat vélhetően ennél jóval magasabb.

A 25 és 29 év közötti londoniak körében a fertőzési arány 501 százalékkal nőtt a december 14-e előtti hét nap során, és így ebben a korcsoportban minden 100 000 főre 2302 regisztrált megbetegedés jutott.

Louise Bishop, az Egyesült Királyság londoni Egészségbiztonsági Ügynökségének egészségügyi tanácsadója a következőket mondta: „Jelenleg rendkívül magas napi adatokat láthatunk Londonban, és tavaly január óta most a legmagasabb megbetegedések száma. Folyamatosan nyomon követjük az adatokat, hogy felmérjük, milyen hatást gyakorol ez az Omicron hullám bizonyos demográfiai csoportokra, és míg továbbra is magas és egyre növekvő arányt tapasztalunk a munkaképes korú felnőtt lakosság körében, sajnos már a 60 év felettiek körében is aggasztó a fertőzöttek számának növekedése.”

Eközben úgy tűnik, hogy karácsony előtt már nem lesz se lockdown, se újabb korlátozások, de Boris Johnson kabinetje továbbra is megosztott abban a kérdésben, hogy a kormánynak be kell-e vezetnie a koronavírus ellen újabb intézkedéseket karácsony után. Steve Barclay kabinetirodai miniszter pedig egyik nyilatkozatában elárulta, hogy „igen heves” vita folyik arról, hogy szükség van-e újabb korlátozásokra.

A kormányt járványügyi tanácsokkal ellátó Scientific Advisory Group for Emergency (Sage) egy korábbi tagja a kormány tétlenségét okolta az egyre szaporodó Covid esetek miatt, és elmondta, hogy ezt a hozzáállást „megdöbbentőnek és mélyen frusztrálónak” tartja. Dr. Jeremy Farrar a miniszterelnöknek küldött figyelmeztetésében a következőket mondta: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy imára kulcsolt kezekkel reménykedünk, hogy ez a válság majd magától elmúlik. Amint azt a járvány legelejétől fogva megtanulhattuk már, jobb előbb cselekedni, mint utóbb. Alapvető fontosságú, hogy a kormány gyorsan és megfelelően járjon el, különös figyelmet fordítva a meglévő adatokra… Ahhoz, hogy az Omicront bármilyen fajta ellenőrzés alá vonhassuk, elengedhetetlen, hogy a fertőzési ráta lecsökkenjen.”

Egy másik újabb, a korlátozások kapcsán felröppent hír, hogy ezen a héten 10-ről hét napra csökkenthetik a Covid-fertőzöttek számára a karanténkötelezettséget. Sajid Javid egészségügyi miniszter az időintervallum lerövidítését szorgalmazza, mert ez lehetővé tenné, hogy emberek tízezrei láthassák családjukat karácsonykor. A javasolt tervek szerint az érintetteknek nem kellene végigvárni a 10 napot, ha negatív gyorstesztet tudnak produkálni a hatodik és a hetedik napon.

A lépés az Egyesült Királyságban a munkaerőre nehezedő nyomás enyhítését is segítené, mivel sok munkavállalónak így elég lenne kevesebb ideig otthon maradnia. A változás várhatóan ezen a héten léphet életbe, bár a részleteket a hírek szerint még most véglegesítik.

Egy szintén friss hír, hogy Nem kerül sor a londoni szilveszteri ünnepségre a Trafalgar Square-en, az Omicron variánsos fertőzöttek számának drasztikus megugrása miatt. Az esemény a tervek szerint a főváros ikonikus tűzijátékát váltotta volna fel, miután azt októberben lemondták. London főpolgármestere azonban tegnap közölte, hogy a járványhelyzet alakulása miatt ezt az eseményt is lefújják.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után