1 milliárd GBP-os támogatási csomag jön Nagy-Britanniában a vendéglátó és szabadidős iparágak számára 1

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter egymilliárd GBP értékű sürgősségi támogatási csomagot jelentett be a vendéglátóipari és szabadidős tevékenységekkel foglalkozó vállalkozások számára, amelyeket a leginkább sújt a kereskedelem karácsony előtti összeomlása, amelyet az omicron variáns egyre gyorsuló ütemű terjedése okoz.

1 milliárd GBP-os támogatási csomag jön Nagy-Britanniában a vendéglátó és szabadidős iparágak számára 3

A jogosult vállalkozások telephelyenként vagy vendéglátóipari egységenként legfeljebb 6000 GBP összegű egyszeri támogatásra pályázhatnak majd egy olyan támogatási csomag részeként, amely a kisebb cégeknek további összegeket fog biztosítani a kötelező táppénzek költségeinek fedezésére.

A támogatási csomag az alábbiakat tartalmazza:
  • 683 millió font célzott támogatások formájában vendéglátó és szabadidős vállalkozások számára Angliában. Körülbelül 200 000 vállalkozás lesz jogosult ezekre a helyi hatóságok által kezelt és a következő hetekben elérhető támogatásokra.
  • 102 millió GBP a vendéglátó- és szabadidő-ágazaton kívüli cégek számára, amelyek azonban létfontosságúak lehetnek ezen ágazatok ellátási láncai számára. Ez az erre a célra korábban elkülönített 250 millió font finanszírozáson felül.
  • 30 millió font színházak, zenekarok és múzeumok számára, amelyek ismét kénytelenek voltak bezárni, a Covid okozta megbetegedések számának növekedése miatt. Ez a támogatás 2022 márciusáig lesz elérhető.
  • A kormány törvényes táppénz-visszatérítési rendszerének (SSPRS) visszaállítása a 250 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatok számára. A rendszer megtéríti a cégeknek a kötelező táppénz költségeit a Covid-hoz kapcsolódó hiányzások esetén, munkavállalónként legfeljebb két hetes időtartamra.

Mr. Sunak a következőket mondta: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az Omicron variáns terjedése azt jelenti, hogy a vendéglátás és a szabadidő szektorban tevékenykedő vállalkozások óriási bizonytalansággal néznek szembe ezekben a nehéz időkben. Így most egymilliárd GBP támogatással igyekszünk segíteni, melynek keretein belül bevezetünk egy új támogatási rendszert, visszaállítjuk a táppénz-visszatérítési rendszert és néhány további támogatást.”

Az iparági vezetők szerint a B-terv intézkedései, amelyek magukban foglalják az otthoni munkavégzésre vonatkozó útmutatást is, már sok kocsmát, éttermet és szórakoztatóipari céget az összeomlás szélére sodortak. A válság London központjában a legsúlyosabb, ahol a vendéglátó-ipari vállalkozások bevételei 70 százalékkal estek vissza, ami kétszerese az ország többi részéhez képest.

Bár Sunak támogatási csomagjának hírét örömmel fogadják a cégek, a cégvezetők attól tartanak, hogy ez sovány vigaszt fog nyújtani, és hangsúlyozták, hogy a következő hetekben további támogatásra lesz szükség, különösen, ha szigorúbb korlátozásokat vezetnek be hamarosan.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után