Rishi Sunak újabb támogatást ígér, ami háztartásonként £160-ot jelenthet, miközben az éves energiaszámla rövidesen £3200-ra emelkedhet 1

Rishi Sunak, a volt brit pénzügyminiszter megígérte, hogy ideiglenesen eltörli a hazai üzemanyagszámlák áfáját, ha miniszterelnökké választják, annak ellenére, hogy annak idején még pénzügyminiszterként hónapokig ellenezte ezt a lépést.

Rishi Sunak újabb támogatást ígér, ami háztartásonként £160-ot jelenthet, miközben az éves energiaszámla rövidesen £3200-ra emelkedhet 3

A Munkáspárt már régóta szorgalmazza az adó eltörlését, tekintve, hogy a megélhetési költségek válsága családok millióit sodorja egyre nehezebb anyagi helyzetbe. Ennek ellenére Sunak januárban még a lépés ellen szavazott, és februárban pedig azt mondta az alsóháznak, hogy ezzel „aránytalanul jobban járnának a gazdagabb háztartások”.

Később Mr. Sunak azt mondta, hogy „butaság” lenne további segítséget nyújtani a számlákkal kapcsolatban a családoknak, mielőtt az Ofgem októberben döntést hozna az energia árplafon újabb emelését illetően.

Sunak hátraarca a támogatás kapcsán – ami évi 160 fontot ér egy átlagos háztartásnak, és ami 4,3 milliárd font kiesést jelent a kincstárnak – egy újabb próbálkozás a vetélytárs, Liz Truss legyőzésére a miniszterelnöki posztért folytatott párharcban, akinek 30 milliárd fontos adócsökkentési csomagja sokat segített abban, hogy a párttagok körében jelentős előnyre tegyen szert a támogatottság tekintetében.

Pat McFadden, a munkáspárti szóvivő azt mondta, hogy Sunak, (aki hónapokig tartó tiltakozás után mondott végül igent a rendkívüli adóra is, amit az energiavállalatokra vetettek ki) ismét úgy tűnik, hogy saját magának mond ellent sokadjára is.

A volt pénzügyminiszter az év elején 400 GBP támogatást jelentett be minden háztartásnak – és összesen akár 1200 GBP-ig terjedő összeget a legsebezhetőbbeknek – a növekvő energiaszámlák miatt, miután az Ofgem 700 fonttal, körülbelül 2200 GBP-ra emelte egy átlagos lakás éves energiaszámláját. Most azonban attól tartanak, hogy a plafon akár 3250 fontra is fel fog szökni, amikor a szabályozó idén ősszel felülvizsgálja az eddigi szintet.

Michael Lewis, az E.ON energiaipari óriáscég vezérigazgatója arra szólította fel azt, aki miniszterelnök lesz, hogy avatkozzon be a szegényebb háztartások megsegítése végett, méghozzá minél hamarabb.

“Arra számítunk, hogy a számlák 3000 GBP felé mennek, és lehet, hogy 3200 GBP-ig is elkúsznak a következő felülvizsgálat során októberben” – mondta Lewis a Channel 4 News-nak. „Amit látnunk kell, az az, hogy több állami beavatkozás kell, hogy kompenzálják a nagykereskedelmi árak növekedését. A most tapasztalható növekedés példátlan az energiaiparban eltöltött 30 évem alatt, még soha nem láttam ehhez foghatót. És úgy gondolom, hogy több állami beavatkozásra lesz szükségünk, hogy segítsük ügyfeleinket átvészelni a nagykereskedelmi árak ezen rendkívül meredek emelkedését.”

„Ami a legfontosabb, az a társadalmunk legszegényebb rétegének megsegítése. Ez azt jelenti, hogy azokra az emberekre kell összpontosítani, akik nehezen tudnak fizetni. A korábban bejelentett beavatkozás, nevezetesen az Universal Credit-re jogosultak támogatása, valószínűleg hatékonyabb módja ennek.” – nyilatkozta Mr. Lewis.

„Az infláció leküzdése és az emberek megélhetési költségeinek megsegítéséhez szükséges támogatás elérése kritikus fontosságú. Éppen ezért, mivel az energia árplafon októberben várhatóan 3000 GBP fölé emelkedik, a következő évre mindenki számára beszüntetem az áfát a hazai energiaszámlákon, ezzel 160 fontot spórolva egy átlagos háztartásnak. Ez az ideiglenes és célzott adócsökkentés biztosítja az embereknek a szükséges támogatást.” – mondta a volt pénzügyminiszter.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után