Rishi Sunak pénzbírságot akar bevezetni mindenkinek, aki a háziorvosi és kórházi időpontokon nem jelenik meg 1

Amennyiben Rishi Sunak miniszterelnök lesz, az NHS pácienseit megbüntetnék azért, ha elmulasztják a leegyeztetett háziorvosi és a kórházi időpontokat vagyis nem jelennek meg rajtuk. Eléggé megoszlanak a vélemények a terv kapcsán, de az biztos, hogy meglehetősen sok embert felháborít ez az új javaslat.

Rishi Sunak pénzbírságot akar bevezetni mindenkinek, aki a háziorvosi és kórházi időpontokon nem jelenik meg 3

A miniszterelnöki posztra esélyes Sunak szerint „nem helyes”, hogy az emberek nem jelennek meg konzultációkon, szkenneléseken és ellenőrzéseken, „megvonva ezeket a helyeket azoktól, akiknek legalább ugyanakkora vagy még nagyobb szükségük van rájuk”.

A brit egészségügyet újraformáló átalakításának részeként Mr. Sunak 10 font pénzbírsággal sújtaná azokat, akik nem szólnak elegendő idővel a kérdéses időpont előtt, hogy nem tudnak megjelenni. Az első alkalommal, amikor a beteg elmulasztja a találkozót, még elnéznék, mondván, hogy lehet, csak véletlen volt, de a második ilyen eset után már pénzbüntetés járna szigorúan.

Ez csak egy átmeneti intézkedés lenne, amíg az NHS-ben az emberek millióit érintő, a Covid miatt hatalmasra nőtt várólisták méretét nem sikerül visszafaragni. „Átalakító miniszterelnök akarok lenni” – mondta a volt pénzügyminiszter a Sunday Telegraphnak.

„Ha az időpontokon nem jelennek meg az emberek, akkor az kárba megy. Szóval ha ezen tudunk a jó irányba változtatni valamilyen módon, akkor tulajdonképpen többet kapunk a pénzünkért. Ez egy jó példa a probléma konzervatív megközelítésére.” – mondta Mr. Sunak.

Az elmulasztott, a háziorvossal megbeszélt időpontokkal jelentős mennyiségű idő vész kárba, és évente 216 millió fontba kerül ez durván az NHS-nek. A legújabb becslések szerint Angliában évente több mint 15 millió időpontra nem mennek el az emberek. Sunak javaslata „ésszerűnek” tűnt egyesek számára, de mások „zombipolitikának” nevezték a közösségi médiában.

Aggályok merülnek fel, hogy a rendszer több adminisztrációs munkát fog jelenteni az NHS személyzete számára, és akár „el is riaszthatja a beteg embereket attól, hogy felkeressenek egy háziorvost”.

A „változtatással” kapcsolatos megjegyzései sok embert arra késztettek, hogy megosszák negatív tapasztalataikat az ilyen jellegű időpont foglalásokkal kapcsolatban. Egy férfi ezt írta a Twitteren: „Nem tudom, hol kezdjem ennek az agyament javaslatnak a kapcsán, de mit szólnátok ahhoz, hogy ha inkább a háziorvosokat büntetnék meg, amikor nem hajlandók személyes találkozóra időpontot adni?”

Sunak riválisa, Liz Truss még nem tett hasonló ígéretet az NHS-sel kapcsolatban.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után