Részleges bevándorlási tilalmat és pontrendszert akar bevezetni Nagy-Britanniában egy Brexit párti csoport 1

Konzervatív parlamenti képviselők egy csoportja követeli Theresa May-től, hogy vezessenek be egy öt éves tilalmat a képzetlen munkaerő vízumkiadásaira, mivel szerintük a fókusznak mostantól a fiatal, munkanélküli briteken kellene lennie.

Részleges bevándorlási tilalmat és pontrendszert akar bevezetni Nagy-Britanniában egy Brexit párti csoport 3

A „Leave means leave” nevű keményvonalas pro-Brexit csoport azt akarja, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az egységes piacról, és vegye át az irányítást a határai felett – erre dolgozott most ki egy új, pontrendszeren alapuló bevándorlási rendszert, amit a munkavállalási engedéllyel is kombinálnának, így vinnék le az éves migrációt 50 000 főre évente.

Ez a fele annak, amit a kormány jelenleg kitűzött célul. Steven Woolfe, egy független európai parlamenti képviselő, aki a kampányt ismertette, azt mondta, hogy a terv kialakításánál az elsődleges szempont az volt, hogy „Britanniát elsőnek” – ami kísértetiesen hasonlít Donald Trump kampány-szlogenjére.

A kampány weboldalára azt írták: „Ez az új brit munkavállalói vízumrendszer a választók akaratából jön létre. És nem is azt jelenti, hogy felhúzzuk a függőhidat, és elszigeteljük magunkat – továbbra is szeretnénk majd bátorítani a legkiválóbb munkavállalókat, hogy telepedjenek itt le. De azáltal, hogy jóval szigorúbb kontrollt vezetünk be, egy éves kvótával, és a képzetlen munkavállalók befogadásának befagyasztásával, csökkentjük a terhet a segélyrendszerünkön, és egy sokkal egységesebb társadalmat hozunk létre. Ez a rendszer már megfelel egy modern, 21. századi Egyesült Királyságnak.”

Nem lenne limit a magasan képzett munkaerőn. Viszont csak azok kapnának munkavállalói engedélyt, akik állásajánlatot kaptak az országból, akit az adott vállalat szponzorál, és aki legalább évi 35 000 fontot keres. A bevándorlóknak továbbá 5 évig egy privát egészségbiztosítási rendszert kellene használni, ezzel is biztosítva, hogy csak akkor kerülnek be a közegészségügybe, ha már „megfelelt letelepedők”.

A kritikusok szerint viszont az országnak ugyanúgy szüksége van magasan képzett, és nem olyan képzett munkaerőre is, hiszen sok iparágban erőteljes hiány lép fel sokszor, nincs elég dolgozó. Azt is kiemelték, hogy a képzetlen munkaerő jelenleg is diszkriminációval és kihasználtsággal szembesül, sokszor a minimumbérnél is kevesebbért. Ezek a kampányok és kritikák egyébként azután láttak napvilágot, hogy a kormány közölte, szeretnék a bevándorlást évi 100 000 főre csökkenteni.

Anna Soubry, az Open Britain támogatója szerint a konzervatívok terve nem tudná csökkenteni a migránsok számát. „Ez azért van, mert az Egyesült Királyságnak mindenképpen szüksége van emberekre az Unióból is, és a világ többi részéről is, hogy együtt tudjuk erősebbé tenni az országot. A bevándorlók hozzájárulnak a kultúránkhoz is, és a gazdasághoz is. A Leave means leave egyértelműen nem érti, hogy miért is támaszkodik a brit gazdasági élet a bevándorlókra.” Akit érdekel a tervezet részletesebben az itt megtalálja.       Forrás Hirdetőknek: info@hungiaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után