Rengetegen szavaznak az angliai magyarok is 1

Már kora reggel, hat óra előtt, az urnanyitást megelőzően sok magyar várakozott a szavazási helyszíneken, sőt a szervezők szerint volt aki már hajnali negyed ötkor megkezdte a sorban állást.

Rengetegen szavaznak az angliai magyarok is 3

Voltak, akik azért jöttek ilyen korán szavazni , mert úgy gondolták később még hosszabb sorok kígyóznak majd az alapján, hogy négy évvel ezelőtt sokaknak több órán keresztül kellett sorban állniuk az esőben, azok közül akik Londonban akarták leadni a szavazatukat.

A helyi idő szerint hajnali hat órás urnanyitáskor nagyjából 200 méter hosszan álltak az emberek a nyugat-londoni konferenciaközpont bejárata előtt, viszont szerencsére jóval gyorsabban haladt a sor, mint az előző alkalommal, így mindössze 10 perces várakozást követően a legtöbben már a szavazófülkében lehettek. Kevesebb, mint egy órával az urnanyitás után pedig már nem is volt sor. Ez annak köszönhető, hogy a négy évvel ezelőtti 10-15 szavazófülke helyett most 50 várta a voksolókat.

A lelkesedés a délutáni órákra sem apadt, sőt van ahol egész hosszú sor alakult ki, viszont alapvetően elmondható, hogy meglehetősen gördülékenyen megy minden, és senkinek nem kell hosszú órákat várnia, hogy sorra kerüljön.

“Emlékszem 4 éve a szülinapomon mentem szavazni. Hosszú hosszú sor kígyózott. Nem is emlékszem milyen sokáig kellett sorban állni. Most idén tökéletes volt a szervezés szó szerint bementem és a kitöltessél együtt 5 perc volt. Gratulálok a szervezőknek. Kászonjuk.” – írta Krisztina.

Rengetegen szavaznak az angliai magyarok is 4

“10 perc volt összesen. Nagyon jó helyen van. A metrótól 200 méter. Még a túloldalra se kell átmenni. Gördülékenyen ment. Szuper szervezés!” – írta Zsuzsa.

“Vagyunk szép számmal! Szuper a szervezés nincs sorban állás. Bátran induljatok el ha valakit ez tartott vissza eddig.” – biztatta angliai magyar honfitársait a szavazásra Anna.

Rengetegen szavaznak az angliai magyarok is 5
Edinburgh 13.20 körül

“Most voltam Londonban, sokan vannak, jönnek mennek az emberek, de szuperül meg van szervezve. Szétbontás, szavazó helységek koordinálása, csillagos ötös. 7 perc alatt megvoltam.” – írta Rita.

Szerencsére rengetegen jelezték, hogy mind Londonban, mind Edinburgh-ben mind Manchester-ben gyorsan halad a sor és nem kell sokat várni. Igazán jó hír ennyi elégedett ember kommentjét olvasni.

Ami pedig a szavazás állását illeti… A részvételi arány 15:00-ig:

Rengetegen szavaznak az angliai magyarok is 6

  • A választásra jogosultak több mint fele leadta szavazatát 15 óráig
  • A 13 órás részvételi adatok szerint a 2018-ban ellenzéki többségű egyéni választókerületekben alacsonyabb a részvétel a négy évvel korábbi adatokhoz képest. Azokban az egyéni választókerületekben, ahol 2018-ban a Fidesz nagy fölénnyel nyert, magasabb a részvétel, hasonlóan a billegő választókerületekhez – közölte a Republikon Intézet
  • Berlinben is hosszú sorokban állva várakoznak a magyarok, hogy leadhassák szavazataikat
  • A Nézőpont Intézet előrejelezése szerint az egyéni választókerületekben 73 fideszes és 33 ellenzéki mandátum születhet. Ez alapján azt feltételezik, hogy a parlamenti patkóban 119–79 arányú Fidesz–KDNP-többség lesz. A Választási Földrajz szakértői saját választási térképükön 36 biztos ellenzéki, 30 billegő és 40 biztos kormánypárti kerületet azonosítottak. Az Alapjogokért Központ vezetőjének, Szántó Miklósnak a kalkulációja szerint pedig 110 és 120 közötti mandátumra számíthat a Fidesz. De ezek még mind mind csak találgatások…

A lényeg, hogy mindenki menjen szavazni, aki csak tud!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után