Rengetegen kiakadtak a brit miniszterelnökre, aki „már megint” privát helikopterrel ment egy olyan útra, ami vonattal is majdnem olyan gyors lett volna 1

A miniszterelnök döntését, hogy már megint magán helikopterrel utazik, sokan sérelmezték, miután kiderült, hogy a 200 mérföldes út csak 10 perccel tartott volna tovább ha vonattal utazik.

Rengetegen kiakadtak a brit miniszterelnökre, aki „már megint” privát helikopterrel ment egy olyan útra, ami vonattal is majdnem olyan gyors lett volna 3

Rishi Sunak kölcsönkérte a konzervatív párt egyik nagy támogatójának a helikopterét, hogy azzal utazzon egy kampányrendezvényre Chesterben, Cheshire területén, majd útja utolsó 25 percét autóval tette meg. Ha ehelyett Londonból Wrexhambe vonattal ment volna, csak körülbelül 10 perccel tartott volna tovább az útja.

Ez a jelentős szén-dioxid-kibocsátással járó utazása nem sokkal azt követően történt, hogy az ENSZ főtitkára a hét elején arra figyelmeztetett, hogy „elérkezett a globális forráspont korszaka”. A becslések szerint a helikopteres útja több mint egy tonna CO2-t juttatott a levegőbe – írja a Mirror.

A helikoptert a HomeServe tulajdonosától, Richard Harpintól bérelte, amikor a Net World Sports nevezetű vállalattal folytatott megbeszélésre igyekezett. Harpin úr 2022 óta állítólag több, mint 1 millió fontot adományozott készpénzben és ajándékok formájában a tory pártnak.

Egy munkáspárti forrás azt reagálta: „Ironikus, hogy a miniszterelnök ragaszkodik ehhez az utazási formához, miközben az átlag emberek jelzáloghitelei meg az egekben vannak a toryk döntéseinek köszönhetően.”

Sunak úr számos alkalommal közlekedett helikopterrel az elmúlt hónapokban. Júniusban egy az adófizetők által finanszírozott 74 mérföldes útra ment Kentbe. Májusban pedig helikopterrel utazott Southamptonba, annak ellenére, hogy az ezzel egyenértékű vonatút alig több mint egy órát vett volna igénybe. Amikor hivatalos látogatások helyett politikai utakra indul, Mr. Sunak rendszerint a tory adományozók, például Mr. Harpin által kölcsönadott helikoptereken utazik.

A kormány egyik szóvivője a sok kötekedő kommentre reagálva ezt mondta: „A miniszterelnök rendszeresen igénybe veszi az utazási módok számos formáját. Utazási tervei eltérőek, és céljuk mindig az idejének a leghatékonyabb és legjobb felhasználása.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után