Elképesztő! Óránként keresnek annyit, mint sokaknak az éves fizetése Angliában 1

Kiderült, hogy Boris Johnson óránként elképesztő 21 000 GBP-s összeget kaszál az előadásaiból és más, a politikán kívüli jövedelmező fellépéseiből.

Elképesztő! Óránként keresnek annyit, mint sokaknak az éves fizetése Angliában 3

A volt brit miniszterelnök, mint kiderült, körülbelül 4,7 millió fontot keresett az elmúlt évben – főként abból a hatalmas órabérből, amelyet a tengerentúli rendezvényeken való felszólalásaiért fizettek, mindazok után, hogy kirúgták a Downing Streetről.

Utódja, Liz Truss, aki szégyenszemre mindössze hat hétig volt miniszterelnök, a legmagasabb órabérért beszédeket mondó személy a jelenlegi képviselők között. Ő 15 000 GBP-t kaszál óránként. Boris Johnsonhoz hasonlóan ő is hatalmas összegeket kap pusztán azért, mert külföldön beszédeket tart globális fontosságú témákban, és az egyik legutóbbi alkalommal 80 000 fontot tett zsebre egy tajvani beszéde után, amely a Kína által jelentett fenyegetésről szólt.

Amellett, hogy az elmúlt évben mintegy 4,2 millió fontot keresett ilyen jellegű fellépéseivel, Johnson úr januárban egy 510 000 GBP értékű üzletet ütött nyélbe a HarperCollins-szal, melynek során megállapodtak, hogy egy olyan emlékiratot rak össze „amilyet még senki ezelőtt”. Bár már nem élvezi az évi 86 000 GBP-s fizetését, amióta a parlamentből távoznia kellett, többek közt a Partygate-botrány miatt, Johnson állítólag „nagyon magas hat számjegyű összegeket” keres, hogy rendszeresen írjon új heti rovatába a The Mail számára.

Amellett, hogy 200 000 és 275 000 GBP közötti bevételre tett szert az Egyesült Államokban, Indiában és Szingapúrban tartott beszédek során, Johnson úr a miniszterelnöki posztról való távozása óta számos jelentős adománynak örvendett – beleértve a Brexitpárti Christopher Harbornetól kapott 1 millió fontot.

Mrs. Truss az elmúlt évben szintén kapott néhány nagyobb adományt, főként a nyári vezetőválasztási kampányához, köztük 100 000 fontot Natasha Barnaba belsőépítésztől és további 100 000 fontot Fitriani Haytől, James Hay volt feleségétől. Emellett 32 000 fontot kapott egy svájci újságnak tartott beszédért, 65 000 fontot egy indiai médiacégnek tartott beszédért, és 6 000 fontot a Tokiói Egyetemen tartott beszédért.

Értelemszerűen kérdések merültek fel a képviselők parlamenten kívüli munkájával kapcsolatban, miután kiderült, hogy a 2019-es választások óta több mint 17 millió fontot kerestek másodállásaikból. A Sky News parlamenten kívüli keresetekről szóló legfrissebb elemzése szerint annak ellenére, hogy idén 86 584 fontra nőtt az éves fizetésük, a brit képviselők átlagosan óránként 233 fontot keresnek másodállásaikból.

A hatalmas összeg körülbelül 17-szerese az ország átlagos órabérének, és 22-szerese a brit minimál órabérnek.

A munkáspárti képviselők közül a parlamenten kívül ledolgozott órák száma David Lammy árnyék-külügyminiszter esetében a legmagasabb, aki közel 1000 órát dolgozott több tucat különböző szervezetnél. Sir Keir Starmer azt mondta, hogy a Munkáspárt támogatná a parlamenti képviselők másodállásainak visszaszorítását a lobbibotrányok elkerülése érdekében – de azt mondta, lennének „kivételek”, és a változtatásokhoz pártokon átívelő támogatásra lenne szükség.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után