Fontos üzenet mindenkinek, aki Wizz Airrel utazott bármikor 2017 óta 1

Martin Lewis elárulta, hogyan kaphatnak a Wizz Air ügyfelei akár több száz font kártérítést is, ha az elmúlt hat évben a légitársaságot használták. A pénzmegtakarítási szakértő azt mondta az érintett ügyfeleknek, hogy a magyar fapados légitársaságnál bármilyen probléma, például járatok késése vagy törlése esetén is visszatérítésre számíthatnak – 2017 ig visszamenően.

Fontos üzenet mindenkinek, aki Wizz Airrel utazott bármikor 2017 óta 3

Amennyiben a légitársaság nem volt hajlandó visszatéríteni az ügyfeleknek a felmerülő többletköltségeket, például a helyettesítő járat költségeit, most rengetegen visszakaphatják a pénzüket. Ez amiatt van, hogy a légitársaság kénytelen felülvizsgálni a korábban elutasított követeléseket.

A CAA ugyanis eljárást indít a Wizz Air ellen, miután megállapította, hogy a fapados légitársaság utasokkal szemben tanúsított bánásmódja elfogadhatatlan. A brit Polgári Légiközlekedési Hatóság több millió font kifizetésére kötelezheti a légitársaságot, miután utasok panaszai alapján a Wizz Air nem fizette ki a főként járattörlések miatt járó kártérítési, pénz-visszaigénylési összegeket számos esetben.

A szabályozó hatóság nemrégiben megállapította, hogy a Wizz Air nem tett eleget jogi kötelezettségeinek, különös tekintettel arra, hogy alternatív járatokat biztosítson annak érdekében, hogy az utasok eljussanak úti céljukhoz, amikor eredeti járatukat törölték. Emiatt néhányan bíróság elé vitték ügyüket a légitársasággal, hogy visszakapják a pénzüket.

A Wizz Air most felülvizsgál számos elutasított követelést, és a CAA arra is felszólította a légitársaságot, hogy változtassa meg irányelveit és eljárásait, és kijelentette, hogy az utasokkal való bánásmód „elfogadhatatlan”. A légitársaság a problémákért a légiforgalmi irányítói sztrájkokat, a létszámhiányt és a repülőtéri korlátozásokat okolja.

Kinek a panaszait fogják automatikusan újra megvizsgálni?

Amennyiben 2022. március 18-án vagy azt követően kellett volna repülnöd egy brit repülőtérre vagy onnan a Wizz Air légitársasággal, és az alábbi követelések közül egyet vagy többet nyújtottál be nyugtákkal együtt, amelyek értéke 20 GBP vagy több:

  • Helyettesítő járat költségei – ha nem ajánlottak fel helyettesítő járatot, vagy a felajánlott opció nem volt megfelelő, például azért, mert napokkal később indult, és voltak korábban induló hasonló alternatívák
  • Repülőterek közötti utazási költségek, ha a járatot átirányították.
  • Ellátási költségek, jellemzően éjszakai szállásra.

Ha jogosult vagy az automatikus újra elbírálásra, nem kell tenned semmit. A Wizz Airnek 2023. szeptember 30-ig fel kell vennie veled a kapcsolatot, és ha követelésed jóváhagyásra kerül, a visszatérítését hét munkanapon belül meg kell kapnod.

Ha nem értesz egyet a Wizz Air felülvizsgálatának eredményével, és az eredeti kereset eredménye kevesebb, mint egy évvel ezelőtti, ügyedet az AviationADR-hez továbbíthatod. Ha eredeti kártérítési igény végeredménye több mint egy éves, akkor a felülvizsgált keresetet nem terjesztheted az AviationADR elé, de bírósághoz fordulhatsz.

Ha nem teljesíted a fent vázolt követelményeket, visszatérítési igényed nem kerül automatikusan újra elbírálásra, ezért ha úgy gondolod, hogy méltánytalanul utasították el, kérni kell annak újbóli megvizsgálását. Csak abban az esetben kérheted az igény újbóli megnyitását, ha a lefoglalt repülőjegyed nem több, mint hat éves, az ennél régebbi esetek elévülnek.

Azok, akik megfelelnek ennek a kritériumnak, újra benyújthatják kártérítési igényüket a Wizz Airrel folytatott korábbi e-mail-váltásra válaszolva. Ha nem tudod megtalálni az e-mailt, lépj kapcsolatba a légitársasággal a 0330 977 0444 telefonszámon. Ügyelj arra, hogy add meg foglalási számod, ügyszámod, repülési dátumod és az útvonalat, valamint az utasok nevét.

Fontos megjegyezni, hogy ez a felülvizsgálati folyamat összességében csak a felmerült többletköltség-visszatérítési igényekre vonatkozik – NEM vonatkozik a járatok késésére és törlésére vonatkozó törvények értelmében igénybe vehető extra kártérítési igényekre.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után