Minden héten személyek és családok százait rakják ki az utcára indokolatlanul az albérletükből Londonban 1

A városháza új elemzése kimutatta, hogy csaknem 300 londoni albérlő van hetente, aki indokolatlan kilakoltatással kell, hogy szembenézzen, így Sadiq Khan polgármester ismét sürgette a kormányt a gyakorlat betiltására.

Minden héten személyek és családok százait rakják ki az utcára indokolatlanul az albérletükből Londonban 3

A 21. cikkelyként ismert indokolatlan kilakoltatások lehetővé teszik a bérbeadók (landlord) számára, hogy legalább két hónapos határidővel elrendeljék a bérlők távozását az ingatlanból – anélkül, hogy bizonyítaniuk kellene, hogy a bérlő hibás bármilyen módon. A konzervatívok a négy évvel ezelőtti általános választások előtti kiáltványukban először “jobb ajánlatot ígértek a bérlőknek”, beleértve az indokolatlan kilakoltatás tilalmát.

A kormány azóta kijelentette, hogy a Renters Reform Bill törvénymódosításai révén bevezeti a tilalmat, de aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a törvényjavaslatnak lesz-e ideje a parlamenten keresztüljutni a következő választások előtt.

Az indokolatlan kilakoltatások megszüntetése megosztó ötlet a konzervatív parlamenti párton belül, és úgy gondolják, hogy a törvényjavaslatot leghamarabb jövőre fogadják csak el, amikor a választások is esedékesek lesznek. A városháza kutatói megállapították, hogy a 2019-es konzervatív kiáltvány ígérete óta minden héten nagyjából 290 londoni bérlő szembesült a 21. cikkely szerinti kilakoltatásról szóló értesítővel.

Az adat az indokolatlan kilakoltatási levelek számán alapul. A városháza szerint a probléma valódi mértéke ennélfogva rosszabb is lehet, mivel nem minden ilyen kilakoltatásról kerül nyilvántartásba hivatalos dokumentum.

Khan úr azt mondta: „Ez az új elemzés rendkívül aggasztó. A főbérlők túl sokáig tudták kihasználni az indokolatlan kilakoltatás előnyeit, amelyek kiszolgáltatottá teszik a bérlőket, egyszerűen azért, mert a kormány nem hajlandó cselekedni.”

„Megbocsáthatatlan, hogy négy évvel azután, hogy a kormány megfogadta, hogy betiltja az indokolatlan kilakoltatást, ilyen kevés előrelépés történt. A minisztereknek sürgősen fel kell lépniük a Renters Reform Bill megerősítése és elfogadása érdekében, hogy a bérlők megkapják azt a jogi védelmet, amelyre égetően szükségük van és megérdemlik.”

A városháza közölte, hogy a polgármester azt kéri a kormánytól, hogy zárja be azokat a kiskapukat, amelyek továbbra is lehetővé tennék a főbérlők számára, hogy tisztességtelenül kilakoltassák a bérlőket, annak betiltása után is.

Azt is kéri, hogy a felmondási időt, amikor a bérlőket önhibájukon kívül kilakoltatják – például, ha a tulajdonos szeretne beköltözni az ingatlanba – két hónapról négy hónapra hosszabbítsák meg, hogy a bérlőknek több idejük legyen tanácsot kérni és tervezni, így elkerülve a hajléktalanná válás esélyét. A városháza elemzése megállapította, hogy 2019 óta Angliában az indokolatlan kilakoltatások egyharmada Londonban történt, ráadásul 70 százalékos növekedés volt megfigyelhető az elmúlt 1 évben.

Az idei év első felének adatait felhasználva a városháza kutatói azt mondták, hogy a törvényjavaslat elfogadásának további hat hónapos késése azt jelentené, hogy körülbelül 15 000 londoni lakosnak kell szembenéznie azzal, hogy alapos indoklás nélkül kirakják őket az albérletükből.

A javaslatot azonban sokan ellenzik, egyesek azzal érvelnek, hogy a főbérlők emiatt elhagyják majd a bérbeadási szektort, és ez súlyosbítani fogja a lakásválságot. A Simply Business biztosító 1455 főbérlő körében végzett közelmúltbeli felmérése szerint a válaszadók 54 százaléka gondolta úgy, hogy a reform hatására felhagynak az ingatlanjuk bérbe adásával.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után