Rengeteg újabb háztartásnak jön 400 font támogatás ebben a hónapban, miután a programot kiterjesztik Nagy-Britanniában 1

Háztartások ezrei, köztük albérlők is kapni fognak 400 font energiaszámla-kedvezményt októberben. A kormány megerősítette, hogy a támogatást azokra is kiterjesztik, akik korábban kimaradtak a segélycsomagból.

Rengeteg újabb háztartásnak jön 400 font támogatás ebben a hónapban, miután a programot kiterjesztik Nagy-Britanniában 3

Azok a bérlők, akiknek a bérleti díjába az energiaszámla is bele van kalkulálva, most már szintén jogosultak lesznek a fent említett 400 fontos kedvezményre. Azok az ingatlantulajdonosok pedig, akik kiadják otthonukat, szintén kötelesek lesznek átadni a 400 GBP kedvezményt az albérlőiknek, ha a számlák díja bele van kalkulálva az összegbe, és ezt eddig nem tették meg.

A jogszabályt azután vezették be, hogy a Citizen’s Advice arra figyelmeztetett, hogy nagyjából 585 000 háztartás „a landlord kegyességére van bízva”, mivel a kedvezményt közvetlenül a számlafizetőnek utalják át. Dame Clare Moriaty, a Citizens Advice vezérigazgatója korábban azt mondta: „Létfontosságú, hogy a kormányzati támogatás eljusson azokhoz az emberekhez, akiknek azt szánták…”

„Aggódunk amiatt, hogy sok albérlő hoppon maradhat, ami azt kockáztatja, hogy fontos pénzösszegtől esnek el a rohamosan emelkedő számlák közepette. A kormánynak világos útmutatást kell előterjesztenie a landlordok számára, hogy az albérlők ne maradjanak le a közelgő 400 GBP energiaszámla támogatásról.”

A csomagba további 850 000 lakókocsiban (mobile home) élő háztartást is belevettek. Eközben télire energia árplafont vezetnek be a vállalkozások számára is. Liz Truss miniszterelnök elmondta, hogy a vállalkozástámogatási csomag október 1-től hat hónapig lesz érvényes.

A brit kormány elvetette az olaj- és gáztársaságok nyereségére kivetett rendkívüli adó ötletét, annak ellenére, hogy a lakosság többsége támogatja azt és az EU-ban eközben bevezetésre is kerül.

Jonathan Reynolds, az árnyék üzleti államtitkár így nyilatkozott: „Furcsa, hogy a toryk az energiaválság kellős közepén sem tudták elmondani a vállalkozásoknak, hogy mit terveznek a megsegítésükre. A Munkáspárt az év eleje óta kéri hogy nyújtsanak végre számukra valamiféle támogatást. A vállalkozások nagyon szeretnének sürgősen többet tudni ezekről a tervekről, és még most is kérdéses, hogy ez mennyibe fog kerülni, és ki fizeti majd ki.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után