Rengeteg fiatal jogosult lehet 1900 fontra Nagy-Britanniában úgy, hogy nem is tudnak róla 1

A fiatal felnőttek közül sokan 1900 GBP-ra is jogosultak lehetnek a szigetországban, ha kiveszik a Gyermek Vagyonkezelő Alap-jukban (CTF) felhalmozott pénzt.

Rengeteg fiatal jogosult lehet 1900 fontra Nagy-Britanniában úgy, hogy nem is tudnak róla 3

Az Országos Számvevőszék (NAO) arra figyelmeztetett, hogy az emberek közül sokan már el is felejtették a munkáspárti kormány alatt a 2002. szeptember 1. és 2011. január 2. között született gyermekek számára létrehozott, hosszú lejáratú, adómentes megtakarítási számlákat, és a CTF-k több mint negyede érintetlenül maradt egy évvel azután, hogy tulajdonosaik betöltötték a 18. életévüket.

Az ebben az időszakban született 6,3 millió gyermek szüleinek röviddel gyermekük születése után 250 font értékű utalványt küldtek, amivel nyithattak egy számlát. Ha ezt nem tették meg a gyermek első születésnapja előtt, a HMRC automatikusan számlát nyitott a gyermek nevében.

Az alacsony jövedelmű családokból származó fiatalok vagy önkormányzati gondozottak 500 font értékű utalványt kaptak. Ezt az összeget a számlatulajdonos nevében fektették be az alapba, és 2021 áprilisára a CTF-ek átlagos piaci értéke elérte az 1911 GBP-t. A NAO azonban megállapította, hogy a már 18. életévüket betöltötteknek járó 800 millió fontból 145 000 ember még nem igényelt összesen 394 millió fontot.

Hogyan igényelheti a pénzt, aki még nem tette?

A GOV.UK szerint az embereknek közvetlenül fel kell venniük a kapcsolatot a vagyonkezelő alappal, ha tudják, kinél van a számlájuk. Ha nem tudják pontosan ki az, azt javasolják, hogy kérjék meg a HMRC-t, hogy keresse meg a számlájukat.

Egy 18 év alatti gyermek szülője vagy gyámja felveheti a kapcsolatot a HMRC-vel, hogy kiderítse hol lett elhelyezve az összeg, akárcsak egy 16 éves vagy annál idősebb személy. A HMRC-vel egy online űrlapon keresztül lehet kapcsolatba lépni, vagy postai úton kérheti a CTF adatait lekérni. A NAO közölte, hogy a HMRC 2023-ban a CTF-eket egy kommunikációs kampányba kívánja beépíteni.

Gareth Davies, a NAO vezetője elmondta: „A több millió embert sújtó gazdasági nehézségek idején országszerte fontos, hogy a kormány eleget tegyen annak érdekében, hogy a fiatalok tisztában legyenek vagyonkezelő alapjaikkal, és hozzáférhessenek a pénzükhöz. ”

Meg Hillier, az Állami Számviteli Bizottság elnöke elmondta, hogy az embereket proaktívan segíteni kell, hogy kideríthessék hol nyitottak nekik számlát, és hozzátette, hogy a megélhetési költségek válsága idején ez a pénz „létfontosságú mentőöv lehet a fiatalok, különösen az alacsony jövedelmű családokból származók számára.”

A HMRC szóvivője a Timesnak azt mondta: “Segíteni akarunk az embereknek, hogy hozzáférjenek az őket megillető megtakarításokhoz és pénzekhez, és arra biztatjuk az embereket, hogy derítsék ki, van-e pénz a számlájukon, amire jogosultak.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után