Rengeteg családot „lehetetlen helyzet elé” állítanak a karácsonyi szabályokkal Angliában 1

Azok az emberek, akiknek nagy a családjuk, sokan panaszkodnak a szigetországban, hogy „lehetetlen helyzet” elé lettek állítva, mivel az új karácsonyi koronavírusos szabályok miatt nem láthatják az összes rokonukat, hanem választaniuk kell.

Rengeteg családot „lehetetlen helyzet elé” állítanak a karácsonyi szabályokkal Angliában 3

Bármely olyan szülőnek, akinek három vagy több felnőtt gyermeke van, aki már külön él, valószínűleg el kell döntenie, hogy melyik kettővel töltenék inkább az ünnepeket, mivel a módosított szabályok értelmében csak három háztartás alkothat közösen egy úgynevezett „támogató buborékot”. Azoknál a családoknál tehát, ahol minden gyermek külön él, lehetetlenné válik az idén hogy legálisan együtt legyen mindenki, tovább fokozva ezzel a feszültséget háztartások millióiban.

Sőt, az intézkedéseknek köszönhetően, azoknál a pároknál, akik gondosan eltervezték, hogy mikor kinek a szüleihez, barátaihoz mennek látogatóba, és milyen sorrendben, szintén borul minden, ugyanis az intézkedések kimondják, hogy amint a karácsonyi időszakra a több különböző háztartás létrehozta ezt a „buborékot” azon már nem lehet változtatni, variálni. Tehát akikkel először találkozunk utána már azokkal kell maradni. Ugyanakkor ettől még kint a szabadban találkozhatunk majd másokkal.

Még maga az egyébként négy gyermekes Erzsébet királynő is ugyanezzel a dilemmával kell, hogy szembenézzen, a korlátozások ugyanis számukra megakadályozzák a szokásos nagy családi összejövetelt Sandringhamben.

Az 56 éves, chesteri Moira Wrightnak két gyermeke és három mostoha gyermeke van, és csak a fia él vele és férjével. A Metro.co.uk-nak elmondta, hogy “lehetetlen választás” előtt áll, hogy kiket hívjanak át magukhoz karácsonykor, és ehelyett valószínűleg inkább csak a saját háztartásában levőkkel ünnepel.

„Teljesen megértem, miért vezették be ezeket a korlátozásokat. Minél jobban végiggondolod, annál jobban átlátod, milyen egyszerű a vírus terjesztése a háztartások között, így abszolút megértem, miért van rá szükség. De akárhogy is nézzük, nehéz lesz. Azt hiszem, úgy döntünk, hogy senkit sem hívunk ide, hogy inkább ők tudjanak együtt egy közös nagy karácsonyt tartani. Szenteste általában 20 főnek főzök, karácsony első napján pedig másik 20 főnek, így ez most nagyon más lesz ebben az évben. Csak az lesz benne nagyon nehéz, hogy a kislányomat pl. már február óta nem tudtam megölelni… és így most se fogom tudni.” – mondta.

A bevezetésre kerülő karácsonyi szabályok problémát jelentenek azok számára is, akiknek a szülei külön élnek. A kormány által közzétett útmutató kimondja, hogy ha egy gyermek 18 éven aluli, akkor mindkét szülő karácsonyi buborékjához tartozhat, de ez azonban már nem érvényes a felnőtt korú személyekre. Az Angliában élő magyarok közül is rengetegen vannak, akiknek választani kell a család, vagy a barátok közt, sőt olyanok is sokan vannak, akik haza akarnak menni karácsonyra, de nem tudnak… Ki hogyan éli ezt meg, és ki milyen nehéz döntésekkel szembesül a vírushelyzet miatt karácsonykor?   Forrás

Megosztás