A rendőrökre is rátámadtak a lockdown ellen tüntetők Londonban 1

Az országos szintű Lockdown és a bevezetett korlátozások ellen tüntetők egy csoportja még a rendőrökre is rátámadt a brit fővárosban, miután a helyzet igencsak elharapódzott.

A rendőrökre is rátámadtak a lockdown ellen tüntetők Londonban 2

A brit főváros több pontján is voltak tüntetések, annak ellenére, hogy az a vírushelyzet miatt nem megengedett, és az egyik demonstráló csoport annyira felbőszült, hogy a rend fenntartására kirendelt rendőröket, üres üvegekkel és füstbombákkal is megdobálták. A rendőrök több tüntetőt is bilincsbe verve hurcoltak el.

A rendőrökre is rátámadtak a lockdown ellen tüntetők Londonban 3

A közösségi oldalakon többen képeket és videókat is feltettek az eseményekről, amint a rendőrök elkapnak és megbilincselnek a tüntetők közül több, aggresszívan fellépő személyt is. A csoport a belvárosban vonult a Hyde Park irányából az Oxford Street felé. Közben többen is folyamatosan azt kiabáltak, hogy „Szabadság”.

A rendőrökre is rátámadtak a lockdown ellen tüntetők Londonban 4

„A járőrök többen is kint vannak Marble Arch környékén, ahol a tüntetők több csoportja közül az egyik összegyűlt. Felszólítunk mindenkit, hogy széledjenek szét és haladéktalanul menjenek haza.” – ez az üzenet volt olvasható a Met Police egyik twitter oldalán.

„A demonstrálók továbbra is gyülekeznek az Oxford Circus és a Regent Street közelében, számos rendőr van a helyszínen.” – írták nem sokkal később egy másik üzenetben.

Több tucat rendőr volt látható a King’s Cross metrómegálló előtt is szombaton ebédidőben a tüntetés kezdete előtt.      Forrás

Megosztás