Rendkívül magas fizetést és extra juttatásokat ajánlanak egy pár embernek, hogy az egyik legszebb környékre költözzenek Nagy-Britanniában 1

Téged 150 000 font meggyőzne, hogy Nagy-Britannia egyik legszebb részére költözz? Az Egyesült Királyság egyik legeldugottabb háziorvosi praxisa, amely a Hebridák területén levő Uist és Benbecula szigeteket fedi le, ajánlja ezt a fizetést, hogy új orvosokat vonzzon a környékre, akik szívesen le is telepednének.

Rendkívül magas fizetést és extra juttatásokat ajánlanak egy pár embernek, hogy az egyik legszebb környékre költözzenek Nagy-Britanniában 3

A közeli Rum-szigeten pedig a szülők új iskolai tanárt keresnek az öt általános iskolás és két óvodás gyermek számára – neki pedig egy 68 000 fontos éves fizetéssel szeretnének kedveskedni. Ez a két ajánlat is része a vidéki munkaerő-toborzási válság kezelésére tett erőfeszítéseknek.

A helyi lakosok számára ezek nem csak egyszerű munkák, ez több annál. Arról szól, hogy új embereket telepítsenek Skócia szigetközösségeinek szívébe.

„Mindig megnézzük, hogy ki az aki érkezik, a személyt és a családját is.” – mondta Gordon Jamieson, az NHS Western Isles vezérigazgatója. „Leendő partnereknek kínálunk egy lehetőséget, nem csak egyszerűen embereket keresünk, akik sikeresek voltak. Nem mindenkinek való, hogy egy távoli szigetközösségben éljen. Az egészségügyi szakemberek számára, ha olyan helyet választanak, mint Uist és Benbecula, az a munka szempontjából bizonyosan elég távoli és eldugott lesz.”

A Benbecula Medical Practice 40%-os „emelt tarifát” kínál a szokásos fizetéshez képest, hogy új munkatársakat vonzzon a vidéki helyszínre. „Kalandvággyal és a vidéki orvoslás iránti szenvedéllyel” rendelkező orvosokat keresnek.

A hat szigetből álló szigetcsoportot szolgálnák ki a Külső-Hebridákon, összesen mintegy 4700 lakossal. Az egészségügyi testület szerint nagy ösztönző lehet, hogy az Egyesült Királyság egyik „legszebb és legidillibb helyén” dolgozhatnak. A sikeres pályázók azonban költözési támogatást is kapnak, hogy segítsenek nekik a szigetekre költözni, valamint egy egyszeri kifizetést is kapnak, amely legfeljebb 10 000 GBP összeg lehet.

Jamieson a BBC Radio Good Morning Scotland című műsorában így nyilatkozott: „Egy bizonyos típusú embernek kell lenni ahhoz, hogy ezt a munkát és felelősséget akarja valaki. Tehát nyilvánvalóan meg akarjuk jutalmazni őket. Ez nem való mindenkinek. De a világ minden tájáról vannak emberek, akik ehhez hasonló élményt keresnek az egészségügyi ellátásban.”

Rendkívül magas fizetést és extra juttatásokat ajánlanak egy pár embernek, hogy az egyik legszebb környékre költözzenek Nagy-Britanniában 4

Eközben a Belső-Hebridákon található Rum-szigeten ahol mindössze 40 ember él – mind Kinloch falu környékén, a Rum Általános Iskolának mindössze öt tanulója van, akik 5-11 évesek, és rajtuk kívül két három és négy éves óvodás.

A Highland Council évi 62 000 GBP fizetést ajánl az új iskolaigazgatónak, ezen felül több mint 5500 GBP értékű távmunka juttatás. Az önkormányzat közölte, hogy „némi érdeklődést” váltott ki a poszt, de a felvételi eljárás még folyamatban van. Egy 90 perces kompút a szárazföldről a Rum sziget, ahol az élet elég “off-grid”-nek mondható.

A Kilchoan Primary, az Ardnamurchan-félszigeten, Nyugat-Felföldön, a múlt hónapban 53 000 GBP-os állást hirdetett meg 15 tanulója számára. 2022-ben pedig a mindössze négytanulós Foula Általános Iskola, amely 16 mérföldre van a shetlandi szárazföldtől, 62 000 fontot és egy bérelt három hálószobás házat kínált a szigeten ahol mindössze 28 fő él.

A Highland Council azt mondta, hogy a toborzási kihívások az iskola helyétől függően változhatnak, és egyes vidéki pozíciók fokozott érdeklődést váltanak ki. A helyi önkormányzat közölte, hogy “nagyvonalú költöztetési csomagot” biztosít azoknak a tanároknak, akik a szóban forgó területre költöznek állandó munkát vállalva, amely magában foglalja a bérleti díjhoz és az utazáshoz való hozzájárulást is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után