Rekordszámú új fertőzött Nagy-Britanniában: a járvány kezdete óta nem volt ennyi megbetegedés 24 óra alatt 1

Az Egyesült Királyságban most regisztrálták a legtöbb napi COVID-19-es esetet a járvány kezdete óta, szerdán ugyanis 78 610 új esetet jelentettek. A korábbi rekord 68 053 volt még január 8-án, amikor az Egyesült Királyság lockdown alatt volt.

Rekordszámú új fertőzött Nagy-Britanniában: a járvány kezdete óta nem volt ennyi megbetegedés 24 óra alatt 3

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezetője, Dr. Jenny Harries korábban arra figyelmeztetett, hogy az Omicron variáns jelenti „valószínűleg a legjelentősebb fenyegetést” a járvány kezdete óta. Boris Johnson miniszterelnök pedig ma újabb sajtótájékoztatót hívott össze.

Egy nap alatt közel 20 ezerrel nőtt az esetek száma a szigetországban – kedden ugyanis még „csak” 59 610 esetet erősített meg a kormány. Az esetek számának ugrásszerű növekedése előtt pont pár nappal kerültek bevezetésre új intézkedések, amelyek értelmében a legtöbb beltéri helyszínen kötelező a maszk, a nagy rendezvényeken pedig mostantól oltási tanúsítványt kell felmutatnunk, ha be akarunk jutni.

Sajid Javid egészségügyi miniszter nem volt hajlandó kizárni új korlátozások bevezetésének lehetőségét az elkövetkező hetekben, de kitartott amellett, hogy a jelenleg érvényben lévő intézkedések “a megfelelőek”. Arra a kérdésre, hogy korlátozások helyett esetleg lesz-e újabb „útmutatás” vagy javaslat a kormány részéről a lakosság irányába, Javid ezt felelte: „Az egész helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük. Viszont minden nagyon gyorsan változik az utóbbi napokban, és remélem az emberek ezt megértik.”

További friss napi adatok:

  • szerdán az Egyesült Királyságban 656 711 emlékeztető oltást adtak be, ami több mint 140 000-rel több, mint az előző napon
  • az elmúlt 24 órában 165 ember halt meg, a 28 napon belül a pozitív Covid tesztjüket követően

Az egészségügyi szakértők egyértelműen elmondták, hogy az Omicron variáns miatt számítani kell az esetek számának további növekedésére. Az első egyesült királyságbeli omicron variánsos esetet a múlt hónapban azonosították – és a múlt hétvégére már ez a variáns tette ki az esetek közel negyedét. A helyzet sajnos az, hogy az új variáns fertőzötteinek száma durván kétnaponta megduplázódik, így csak idő kérdése volt, hogy ez váljon a domináns törzzsé a szigetországban.

Sokan azzal érvelnek, hogy ez a vírustörzs kevésbé súlyos lefolyású betegséget okoz a legtöbb betegnél… Azonban ha a megbetegedések ilyen ütemben emelkednek, akkor a kórházi ápolásra szorulók száma még így is az egekbe fog szökni. Egy elemzés szerint rövidesen 2000 és 6000 fő közé emelkedhet a naponta kórházba kerülő eberek száma csak Anglia területén. Viszonyításképp a tavalyi tél folyamán a legmagasabb napi érték 3700 fő volt.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után