Petíció indult, és már 1 millióan aláírták, hogy az amerikai elnök ne jöjjön Nagy-Britanniába 1

A petíció, amely a brit kormányt szólítja fel, hogy mondják le Donald Trump hivatalos látogatását a szigetországban, ma átlépte az egymillió aláírást. A látogatást ellenzők és egyben az aláírások száma a petíció alatt hihetetlen sebességgel emelkedik.

trump-uk

Mindez a világszintű felháborodás közepette történt, amit az váltott ki, hogy az amerikai elnök megtiltotta pénteken egy rendeletben 7 muszlim többségű ország állampolgárainak a belépését az USA területére, még akkor is, ha érvényes vízummal vagy zöldkártyával rendelkeznek.

A kormánynak köteles reagálnia minden olyan petícióra, ami átlépi a 10,000 aláírást, ha pedig a 100,000-nél is több érkezik rá, kötelesek a Westminster Hallban megvitatni a kérdést. De ettől függetlenül a Downing Street jelezte, hogy nem változik az álláspontjuk az elnöki látogatást illetően. „A felkérést már elküldtük, és azt el is fogadták.” – mondta a szóvivő. A BBC szerint egy másik forrás azt mondta, törölni a találkozást Trumppal egy „populista húzás” lenne.

A petíció, hivatkozva Trump „jól dokumentált nőgyűlölő és vulgáris” megnyilvánulásaira, azt szeretné elérni, hogy az elnök, bár jöjjön az országba, de ne találkozhasson a királynővel. „Trumpnak legyen lehetősége belépni az országba, mint az USA kormányának a feje” – olvasható benne – „de nem kellene meghívni egy Hivatalos Állami Látogatásra, mert az szégyent hozna a Királynő Őfelségére. A már említett megnyilvánulásai kizárják, hogy akár a Királynő Őfelsége, akár Wales hercege fogadja. Így az elnöksége alatt Donald Trump elnököt nem kellene meghívni Hivatalos Látogatásra.” A petíciót egyébként itt találjátok, és a legfrissebb adatok szerint már 1,600,000 fölött van az aláírások száma.

A petíció arra válaszul érkezett, hogy Trump ideiglenes megtiltotta az USA-ba való belépést mindenkitől, akik a hét előre meghatározott muszlim országból érkeztek – Iránból, Irakból, Líbiából, Szomáliából, Szudánból, Szíriából és Jemenből. Vasárnap a külügyi államtitkár, Boris Johnson azt állította, az UK állampolgárait nem fogja érinteni a tilalom, miután felmerült az, hogy ez a rendelet vonatkozik a kettős állampolgárokra is. A külügyi iroda is azt mondta, a kettős állampolgár britek kivételt képeznek a kétes rendelet alól, de voltak lakosok, akik így is bennragadtak a káoszban.

Az amerikai elnök már korábban elfogadta a meghívást a látogatásra, ahol a Királynő fogadná, és teljes pompával és ceremóniával is készülnének. Országszerte ezrek tiltakoztak ellene, hétfőre nagyobb demonstrációkat is szerveztek. Sayeedi Warsi bárónő, aki a Konzervatív Kabinet minisztere volt, azt nyilatkozta, hogy az elnöknek nem kellene megadni a Hivatalos Látogatás megtiszteltetését. „Meg kell kérdőjeleznünk, hogy itt Nagy-Britanniában meg kellene-e tennünk egy ilyen gesztust egy olyan férfinek, aki nem tiszteli a nőket, megveti a kisebbségeket, nem törődik azzal, hogy mi történik az LGBT közösséggel, nincs benne részvét az elesettek iránt, és az egész politikája kétes retorikán alapul.” Majd még hozzátette: „Az, ha azok, akik ezt az országot vezetik és irányítják, meghajolnak az akarata előtt olyannak, aki azokat a nézeteket vallja, amiket, nagyon rossz üzenet a világ felé.”

Lady Warsi még elmondta azt is a BBC Radio 4 programjában, hogy szerinte a politika „válaszút” elé érkezett. „Ha továbbra is egy olyan ország akarunk lenni, aki támogatja a liberális, haladó szellemű értékeket, ahol mindenki egyenlő és ugyanannyit ér a társadalomban, akkor ennek a nézőpontunknak nagyon világosan hangot kell adni, hogy az ország polgárai tudják, hogy akármilyen őrültségeket is csinál az Egyesült Államok elnöke, mi nem azokban hiszünk, és nem támogatjuk azokat.”   Forrás: Independent   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után