Pénzbírságot fognak kapni a szülők, ha a gyerekeik lógnak a suliból, túl sokat nyaralnak vagy túl sokat hiányoznak Angliában 1

Pénzbírsággal sújtható minden olyan tanuló szülője, aki alapos ok nélkül hiányzik az iskolából – jelentette be a brit kormány. Az új szigorítás célja, hogy véget vessen és egységesítse, hogy az önkormányzatok miként kezelik az iskolakerülést.

Pénzbírságot fognak kapni a szülők, ha a gyerekeik lógnak a suliból, túl sokat nyaralnak vagy túl sokat hiányoznak Angliában 3

A Kormány a nemrég lefolytatott egyeztetésen azt javasolta, hogy a tanulói jelenléti íveket elektronikus formában vezessék. Az oktatási államtitkár központi hozzáférést kapna az országos nyilvántartási adatokhoz, míg a helyi önkormányzatok a területükön lévő iskolák összes látogatottsági adatához férhetnének hozzá.

A tervek szerint fix pénzbüntetéssel sújtanák azokat a szülőket, akiknek gyermeke egy adott időszakon belül öt nap vagy annál több jogosulatlan hiányzást vagy késést gyűjt össze, vagy például nyaral a tanítási időszak alatt.

Egy szülőt gyermekenként legfeljebb két pénzbírsággal sújthatnának egy tanéven belül, és ha ezt a határt elérik illetve meghaladják, a következő lépés a büntetőeljárás indítása lehetne. A kormány közölte, hogy jelenleg a helyi önkormányzatok döntenek arról, hogy mi az a limit ami után pénzbírságot szabnak ki a szülőkre. Ezzel a lépéssel szeretnék megszüntetni az eltéréseket és egységesíteni a rendszert, hogy ne fordulhasson elő az, hogy valamiért az egyik helyen büntetés jár, egy másik iskolában viszont nem.

A tervek szerint szigorítanák a tanulók betegség esetén az iskolától való távolmaradásra vonatkozó szabályait is, mivel a jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy a gyermek nevét töröljék a nyilvántartásból, ha egészségi állapota miatt valószínűtlen, hogy iskolába tud menni.

Azt is javasolták, hogy az online tanulást hiányzás esetén is rögzíteni lehetne, mivel bár jelenleg nem rögzíthető a tanuló távoktatásban való részvétele, „felismerik, hogy a távoktatási technológia fejlődésével… szükség lehet az ilyen típusú részvétel rögzítésére. ‘.

A kormány közölte, hogy a gyermekvédelmi tervvel, oktatási és egészségügyi tervvel vagy rászoruló gyermek tervvel rendelkező tanulókat a helyi önkormányzat hozzájárulása nélkül nem szabad törölni az iskolai névjegyzékből.

A javaslat szerint továbbá fontos, hogy a tankötelezettségnél fiatalabb korú tanulók távolmaradását is rögzíteni kell, míg jelenleg jogszabály erre nem kötelez.

A 15 napnál tovább egészségügyi okokból hiányzó tanulókat is jelenteni kell a helyi önkormányzatnál, hogy ők és családjuk több támogatást kaphassanak – közölte a kormány.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után