Pénteken megérkezett Nagy-Britanniába, szombaton lopott, hétfőn már börtönben ült a román srác 1

Egy kelet-európai, pontosabban szólva romániai származású srác azt mondta, hogy Nagy-Britanniában akar maradni a finoman szólva is „gyenge kezdés” ellenére is. Mindössze egy nappal érkezése után már börtönbüntetésre ítélték ugyanis.

A 20 éves Leonard Valter Tudor ugyanis azt a nagyszerű tervet eszelte ki, hogy alufóliával bélel ki egy táskát, hogy megzavarja a detektorokat a TK Maxx egyik nagyobb üzletében, Nottingham területén a szombati nap folyamán. Ekkor, az elbeszélések szerint még 24 órája sem volt annak, hogy megérkezett a szigetország területére.

Pénteken megérkezett Nagy-Britanniába, szombaton lopott, hétfőn már börtönben ült a román srác 3

A „kiválóan átgondolt” bűncselekmény elkövetésében legalább egy másik személy is részt vett, azonban ő sikeresen elmenekült a lebukást követően. Leonardot azonban a TK Maxx biztonsági őreinek sikerült elkapniuk, így ő hétfőn már a bíróságon is találta magát.

„A vele készített interjú során a vádlott azt nyilatkozta, hogy a bűncselekményt megelőző napon érkezett az országba. Ezután nemsokkal felkeresett egy címet Doncaster városában, abban reménykedve, hogy valami munkát tud szerezni. Egy másik román származású férfi elegyedett beszélgetésbe vele, akit nem ismert. Tőle kapta azt a megbízást, hogy Nottingham városában kellene bolti lopást végrehajtani.” – magyarázta az ügyész a bírósági tárgyalás közben.

„Ez a büntetés szolgáljon elrettentésképp a te esetedben.” – mondta a bíró, Leo Pyle az ítélet kihirdetését követően.

Tudor egyébként, mint kiderült alig két hete lett apuka, ugyanis megszületett első gyermeke. Úgy volt, hogy majd South Yorkshire területén kap munkát, és azzal a céllal érkezett az országba, hogy majd egy barátjával fog lakni Doncaster városában.

„Kizárólag a könnyű pénzszerzés lehetősége vitte rá, hogy elkövesse ezeket a bűnöket. Az égvilágon semmi bevétele nem volt. Ráadásul a bűncselekmény elkövetése közben azonnal elkapták és minden tárgy amit ellopott, maradéktalanul előkerült.” – mondta az ügyvéd a srác védelmére kelve.

A srác vállalja a felelősséget a tettéért. Tudort egy tolmács segítette a tárgyaláson. Beismerő vallomást tett, hogy összesen 508 GBP értékben lopott különböző tárgyakat az üzletből, és tettéért 16 hetes börtönbüntetést kapott.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után