Pár nap alatt már 40-re ugrott a koronavírussal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 1

A brit kormány hétfői bejelentése alapján már 40 olyan személy van az országban, akik a világszinten terjedő koronavírussal fertőződtek. Egy bő héttel ezelőtt a fertőzöttek száma még csak 15 volt.

A hivatalos bejelentést Professor Chris Whitty, egészségügyi főorvos tette közzé: „Reggel 9 órára újabb 4 emberről derült ki, hogy koronavírussal fertőződött meg, miután a tesztjük pozitív lett a Covid-19-re.”

Mr. Whitty hozzátette, hogy a négy beteg nemrégiben tért vissza Olaszországból. Korábban a hétfői nap folyamán Boris Johnson, brit miniszterelnök egy vészhelyzeti ülés után kijelentette, hogy az Egyesült Királyságban a koronavírus okozta helyzet “valószínűleg” komolyabbá válik a következő napokban.

Pár nap alatt már 40-re ugrott a koronavírussal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 2

„Megállapodtunk egy olyan tervben, amely szerint ha a vírus elkezd elterjedni, és attól tartok, hogy be fog következni, akkor képesek legyünk megtenni a szükséges lépéseket a betegség terjedésének a lehető leghatékonyabb módon való megfékezésében, és a legsebezhetőbbek védelmezésében.” – nyilatkozta a miniszterelnök.

A hírek szerint a kormány számára a vírus elleni küzdelem elősegítését lehetővé tevő extra hatáskörök március végéig bezárólag törvénybe lesznek foglalva. Ezek az intézkedések olyan dolgokat foglalnak magukban mint a nyugdíjas ápolók és az orvosok munkába állítása, a dolgozók otthoni munkavégzésre ösztönzése, illetve a jelentősebb események törlése.

Egy kormányzati forrás szerint valószínűleg “inkább hónapokba, mint hetekbe” telik majd, mire a betegség eléri a csúcspontját az Egyesült Királyságban. Professzor Paul Cosford a közegészségügytől arra figyelmeztetett hétfőn, hogy az Egyesült Királyságban a vírus elterjedése “nagyon valószínű”, és akár már a következő napokban is megtörténhet.

Pár nap alatt már 40-re ugrott a koronavírussal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 3

Eközben több tucat brit van karanténban egy Tenerife-i szállodában, de ők hamarosan visszatérhetnek az Egyesült Királyságba, ahol két hétig elkülönítik majd magukat.

A koronavírus eddig több mint 60 országban elterjedt a világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a vírusban szenvedők közt 5 emberből körülbelül 4 enyhe tüneteket tapasztal mindössze, és könnyen felépül. A WHO hozzátette, hogy az idősebbek, vagy olyan betegek, akiknek olyan betegségük van, mint például cukorbetegség vagy valamilyen szívbetegség, azok sokkal nagyobb veszélyben vannak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után