council tax

Minden évben vannak olyan hónapok, amelyek során nem kell befizetnünk a Council Tax-ot, vagy más néven az önkormányzati adót. Az önkormányzati adót a helyi hatóságok gyűjtik be, és a háztartási vagyon adójának egyik formája.

A legtöbb embernek minden évben be kell fizetnie egy bizonyos összeget önkormányzati adó címen, de attól függően, hogy hogyan fizetjük ezt, előfordulhat, hogy több hónapig nem kell fizetnünk. Az önkormányzat a bevételt a helyi szolgáltatások, például iskolák, utak, hulladékgyűjtés, időskori szociális ellátás, könyvtárak és utcai világítás fedezésére használja fel.

Mikor nem kell fizetnünk az önkormányzati adót?

Abban az esetben, ha azt az opciót választjuk (illetve nem módosítottunk és a régi rendszer szerint fizetünk automatikusan), hogy tíz hónap leforgása alatt fizetjük be az évente fizetendő Council Tax-ot, akkor február és március hónapokban nem kell fizetnünk.

Azonban azok számára, akik kisebb részletekben szeretnék fizetni az önkormányzati adó teljes összegét, újabban már 11 vagy 12 hónap alatt is megtehetik azt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy februárban meg márciusban szórhatjuk a pénzt, mint bolond a lisztet, de tény, hogy aki a régi 10 hónapos séma szerint fizet, ilyenkor egy kicsit „fellélegezhet”.

Ha szimpatikusabb az az ötlet, hogy több hónapra szétbontva fizeted be az önkormányzati adódat, akkor minél hamarabb érdemes felvenni a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, mivel mindegyiknél eltér a határidő, ameddig egy ilyen jellegű módosítást az adott évben kérelmezhetünk.

A következő adóévre vonatkozó fizetendő Council Tax-re vonatkozó számlát mindig április 30-án vagy nem sokkal előtte kapjuk meg. Míg egyes ingatlanok mentesülnek a fizetés alól, a legtöbb ház az A – H értékelési sávok közé esik, ahol az A a legalacsonyabb és a H a legmagasabb.

Ha le akarod ellenőrizni, hogy neked, vagy nektek mennyi Council Tax-ot kell fizetnetek, a kalkulátor itt található.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után