Ötletes módon vágnak vissza az átvágott albérlők landlordjaiknak Londonban 1

Egy online kampány keretein belül vesznek revansot mindazok az albérlők, akiket csúnyán lehúztak, átvágtak, vagy egyszerűen csak minősíthetetlen szobát sóztak rájuk Londonban.

Ötletes módon vágnak vissza az átvágott albérlők landlordjaiknak Londonban 3

A frusztrált, és elkeseredett albérlők egyfajta huszárvágással a közösségi médiát felhasználva vágnak vissza azoknak a főbérlőknek, akik jogtalanul megkárosították vagy valamiben átvágták őket. Nagy karton táblákra írt feliratokkal pózolnak újabban, amiken röviden le van írva, milyen rossz szolgáltatást kaptak, vagy milyen indokolatlan árat kértek valamiért, ami aztán sokkal rosszabbnak bizonyult a beígértnél.

Ez azért lehet érdekes sok kint élő magyar számára, mert rengetegen vannak kint, akik igen rossz minőségű lakásokban, szobákban, ágyakban alszanak napról napra. A magukat lefotózó és a facebookra és twitterre kiposztoló, pórul járt emberek, így szeretnének segíteni a többieknek, hogy kiket kell elkerülni. A történeteik közt szerepel, olyan akinek a kaucióját nyúlták le, de olyan is, aki patkányokkal, és csótányokkal osztotta meg a szobáját.

ventrent2704a

Volt olyan is, aki hónapokon keresztül a nappaliban kellett, hogy aludjon, mert a szobája tiszta penész volt, és az ügynökség a füle botját sem mozdította. Másoknak pedig a teljes bérleti díjat kellett kifizetniük akkor is, amikor a házat közben hosszabb időn keresztül renoválták, és folyamatosan munkások dolgoztak az épületben. Arra is volt precedens, hogy az árat emelték meg hirtelen, drasztikus mértékben.

A kezdeményezés a Generation Rent szervezetének köszönhető, akik arra ösztönzik az összes pórul járt bérlőt, hogy szólaljanak fel, és ne tűrjék csendben a szívatásokat. Itt az oldaluk, ahová ti is bátran felrakhattok hasonló fotókat, ha már „ki van a tökötök” valamivel (és persze jogosan). Itt olvashattok arról, mire vigyázzatok az albi kiválasztásánál.

Ötletes módon vágnak vissza az átvágott albérlők landlordjaiknak Londonban 4

„Egyhetes figyelmeztetést kaptunk a renoválási munkálatok előtt mindössze, amely után 2 teljes hónapig gyakorlatilag egy építkezés volt az otthonunk, ami közben semmiféle kedvezményt nem kaptunk, majd a javítási munkálatok befejeztével 30%-kal azonnal megemelték a lakbért.” – írta a képe mellé az egyik felháborodott albérlő.

„Old Kent Road.  £460 a számlák nélkül, és a WC-ből kivezető cső a konyhában el volt repedve. A vacsoráknál az egerek rendszeres vendégek voltak.” – kommentelte egy másik, feltehetően nem túl boldog lakó.

Ötletes módon vágnak vissza az átvágott albérlők landlordjaiknak Londonban 5

„Tömegszállás. 10 ember, £820 szobánként, Clapham. A barátomnak és nekem nem volt hűtőnk 2 teljes hónapig.” – Suzanne Thomas.

A kezdeményezésnek köszönhetően egyre többen osztják meg sztorijaikat. Nektek milyen történeteitek vannak, amit szívesen megosztanátok? Itt összeírtuk, milyen jogai és kötelezettségei vannak az albérlőknek és a főbérlőnek Angliában.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után