Óriási káoszt csináltak a tüntetők több brit autópálya szakaszon: volt ahol az üres úttesten már focizni kezdtek a kocsijukból kiszálló emberek 1

Felvételeket osztottak meg az M4-es autópályán futballozó emberekről, miközben hatalmas kocsisorok álltak az út másik oldalán. A tiltakozók tegnap „súlyos fennakadást” okoznak az utakon, válaszul a magas üzemanyagárakra.

Óriási káoszt csináltak a tüntetők több brit autópálya szakaszon: volt ahol az üres úttesten már focizni kezdtek a kocsijukból kiszálló emberek 3

A résztvevők tegnap reggel különböző helyszínekről indultak útnak, és 30 mérföld/órás sebességgel haladtak az autópályák különböző szakaszain. A demonstrálók „középen találkoztak” az M4-esen a Severn hídnál, ami mindkét irányban megbénította a forgalmat.

A nemrégiben az autópályán levő kaotikus állapotokról megosztott videón az látható, ahogy az emberek közül páran kiszálltak az autóikból és focizni kezdtek a szembejövő sávok üres úttestjén.

Óriási káoszt csináltak a tüntetők több brit autópálya szakaszon: volt ahol az üres úttesten már focizni kezdtek a kocsijukból kiszálló emberek 4

A felvételen az is látható a háttérben, ahogy személygépkocsik, és teherautók sokasága vesztegelt tömött sorokban több kilométer hosszan. Számos az M4-esen tüntető személyt letartóztattak, akik közül többen azt állítják, hogy a gwenti rendőrség, valamint az avoni és somerseti rendőrség embereitől nem volt fair dolog velük szemben, amit tettek .

Az autópálya dél-walesi szakaszán a haladást blokkoló és lassító járművek vezetőit közrend megsértése miatt tartóztatták le, megsértve azt a szabályt, hogy legalább 30 mérföld/órás sebességgel kell haladni.

Tom Harding, a gwenti rendőrség főfelügyelője a következőket mondta: „A tervezett tiltakozás miatt jelentős késéseket tapasztalunk keleti és nyugati irányban is a Prince of Wales hídnál. Arra törekszünk, hogy a forgalmat a lehető leghamarabb visszaállítsuk a normál kerékvágásba. Kérjük, figyelje mindenki közösségi média csatornáinkat a további fejleményekért a nap folyamán.”

Catherine Hankinson, a nyugat-yorkshire-i rendőrségtől a következőket mondta: „A tisztek tudatában vannak a magas üzemanyagárak és a megélhetési költségek által okozott pénzügyi nehézségekkel amit sokan átélnek, de azzal is, hogy egy autópálya-tüntetés milyen jelentős hatással lesz az egész régióra. A jogszabályok értelmében a nyugat-yorkshire-i rendőrségnek egyensúlyban kell tartania az emberek tiltakozási jogait és a lakosság tagjainak szélesebb körű jogait.”

Óriási káoszt csináltak a tüntetők több brit autópálya szakaszon: volt ahol az üres úttesten már focizni kezdtek a kocsijukból kiszálló emberek 5

„A rendőrség együttműködött azzal a kis számú tüntetővel, akik részt vettek a Ferrybridge-i demonstráción hétfő reggel, hogy feltárják a lehetséges módokat, amelyekkel békésen tudnak tüntetni anélkül, hogy ez negatívan érintené a többi embert az utakon… A rendőrök intézkedtek a fennakadások elkerülése, valamint a tüntetők és az úthasználók szélesebb körű biztonsága érdekében.”

Az egyik angoltanár például reggel 7 óra helyett hajnali 5:30-kor kényszerült munkába indulni. A Twitteren ezt írta: „A tiltakozás lényegében a megélhetési költségek és az üzemanyagköltségek ellen irányul. Ha az emberek azonban emiatt nem tudnak dolgozni, akkor nem kaphatnak fizetést, amitől csak még jobban szenvednek. Emellett rengeteg plusz üzemanyagot égetnek el egy ilyen demonstráció miatt, ami szintén csak még jobban növeli a költségeiket. Ez gyakorlatilag ellenkezik a tiltakozás alapvető céljával. Végső soron megértem, hogy a tiltakozás az utolsó lehetőség, de ettől a helyzet egyáltalán nem lesz kevésbé frusztráló.”

De a tüntetésen résztvevők szerint nyomást kell gyakorolni a kormányra akár ilyen áron is. Az Experian adatszolgáltató cég adatai szerint a benzin literenkénti átlagára az Egyesült Királyság benzinkútjain csütörtökön új csúcsot, 191,4 pennyt ért el, míg a gázolajé átlagosan 199,1 pennyre emelkedett.

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter nemrégiben kijelentette, hogy alaposan meg fogja fontolni az üzemanyagadó „jelentősebb” csökkentését, miután a márciusban végrehajtott 5 pennys literenkénti árcsökkentés nem tudta megállítani az áremelkedést.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után