Óriási káosz, miután az egyik bankautomata „ingyen pénzt kezdett el kiadni” az embereknek egy brit városban 1

Igen nagy tömeg gyűlt össze, amikor kiderült, hogy egy ATM automata váratlanul elkezdett „ingyen pénzt” kiadni az embereknek.

Óriási káosz, miután az egyik bankautomata „ingyen pénzt kezdett el kiadni” az embereknek egy brit városban 3

A Dundee-i incidenshez a keddi nap folyamán hívták ki a rendőrség embereit. Egy szemtanú azt mondta a The Couriernek, hogy a jelen lévő emberek, akik megpróbálták használni az automatát „a kivenni kívánt összeg dupláját kapták”.

A rendőrök 16 óra 29 perc körül oszlatták fel a helyszínen összegyűlt népet a Charleston Drive-on. Miután értesítették őket az incidensről, felvették a kapcsolatot a gyártóval, és az ingyen pénzosztás végül az automata kikapcsolásával ért véget.

Aki egy ATM automata meghibásodása miatt többletpénzt vesz ki a gépből, azt általában vissza kell adnia. Ha azonban ezt nem teszik meg valamilyen okból kifolyólag, akkor az ilyen személy / személyek lopás bűntettében jó eséllyel vétkesek található/k.

Óriási káosz, miután az egyik bankautomata „ingyen pénzt kezdett el kiadni” az embereknek egy brit városban 4

Az 1968-as Theft Act kimondja: „Valaki bűnös lopás vádjában, ha jogtalanul eltulajdonítja a másik tulajdonát azzal a szándékkal, hogy a másikat véglegesen megfosztja tőle.”

Hasonló incidens történt 2011-ben Sydney-ben, amikor az emberek akik tudomást szereztek róla egy jó nagy sorba álltak, hogy így használják ki a Commonwealth Bank ATM-jének meghibásodását.

A skóciai rendőrség szóvivője ezt nyilatkozta: „2022. október 11-én, kedden délután 16:20 körül bejelentést kaptunk egy hibás bankautomaról a Dundee területén levő Charleston Drive-on. A rendőrök kimentek a helyszínre, és az ott összegyűlt tömeget szétoszlatták. A bankautomata gyártójával felvették a kapcsolatot, és a gépet röviddel ez után kikapcsolták.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után