Már az új miniszterelnök leváltását tervezik Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb hírek szerint a konzervatív párt magas rangú tagjai fontolgatják a miniszterelnök menesztését, és Penny Mordaunt vagy Rishi Sunak léphetne a helyére, amennyiben egy ilyen fordulatra kerülne sor.

Már az új miniszterelnök leváltását tervezik Nagy-Britanniában 3

A The Times szerint ezzel a lépéssel a Liz Truss által legyőzött riválisok közül neveznék ki az egyiket az új miniszterelnöknek, a másik pedig kulcsszerepet kapna az oldalán. A lap arról számolt be, hogy Mr. Sunak pénzügyminiszter lehetne ismét egy Mordaunt által vezetett kormány alatt, míg fordított esetben ő külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes lesz, ha Sunak veszi át az uralmat.

A nemrégiben felröppent hírek a Truss miniszterelnöksége óta egyre növekvő konzervatív nyugtalanság közepette születtek, miközben a miniszterelnöktől széles körben azt várják, hogy újabb megalázó hátraarcot hajt végre katasztrofális miniköltségvetése kapcsán, ami komoly pénzügyi összeomlást váltott ki.

Az új miniszterelnököt és pénzügyminiszterét, Kwasi Kwartenget egyre több nyilvános kritika érte az elmúlt hetek során, miközben a toryk a számukra katasztrofális felmérései eredmények szerint mostanra mintegy 30 ponttal vannak lemaradva a szavazóknál a Sir Keir Starmer által vezetett munkáspárt mögött. A hatalmas választási bukta elkerülése érdekében a rangidős toryk jelenleg komolyan fontolgatják Truss hivatalából való eltávolítását mindössze hat héttel azután, hogy megválasztották miniszterelnöknek.

Ehhez azonban a pártszabályok módosítására lenne szükség, először a miniszterelnök eltávolítását illetően kevesebb, mint egy éven belül, majd annak biztosítására vonatkozóan, hogy csak egyetlen jelölt szerezhessen annyi képviselői szavazatot, hogy a vezetői verseny következő szakaszába léphessen.

Az egyik képviselő ezt mondta a Timesnak: „Rishi emberei, Penny emberei és az értelmes Truss-támogatók, akik mostanra rájöttek, hogy Truss egy katasztrófa, csak le kell hogy üljenek együtt, és ki kell találniuk, ki legyen az új közös jelölt. Vagy Rishi lesz miniszterelnök, Penny pedig a helyettese és külügyminisztere, vagy Penny lesz miniszterelnök, Rishi pedig a pénzügyminiszter.”

Ezzel a leendő vezető az ötödik konzervatív vezető lenne hat éven belül, miután David Cameron 2016 júliusában lemondott a miniszterelnöki posztról.

Sunak aki Boris Johnson pénzügyminisztere volt, többször is figyelmeztetett, hogy Truss adócsökkentési programja gazdasági zűrzavart válthat ki, mielőtt elveszítette a versenyt ellene a nyári vezetőválasztás utolsó szakaszában. Ms. Mordaunt a harmadik helyen végzett ezen a versenyen, és Truss az alsóház vezetőjének szerepét ruházta rá.

A mai napon egy másik meg nem nevezett konzervatív képviselő azt állította, hogy „korai lenne” a pártnak azon gondolkodni, hogy megszabaduljon Trusstól. A képviselő azt mondta, hogy „teljesen hülyeségnek tartanák, ha egy év alatt három miniszterelnöke lenne az országnak”.

Ma reggel a ConservativeHome szerkesztője, Paul Goodman a BBC Radio 4 Today műsorában így nyilatkozott: „Mindenféle ember mindenféle különböző dologról beszél, mert a konzervatív képviselők már Kwasi Kwarteng lehetséges utódját keresik, sőt már a miniszterelnök utódján is gondolkoznak. Mindenféle nevek elhangzottak, Rishi Sunak, de még Boris Johnson, Kit Malthouse, és Sajid Javid neve is.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után