Óriási hír: Lemond Boris Johnson a mai napon, hivatalosan is bejelentették 1

Boris Johnson ma távozik miniszterelnöki posztjáról, miután a vezetése ellen tiltakozó képviselők és miniszterek egész hada adta be lemondását.

Óriási hír: Lemond Boris Johnson a mai napon, hivatalosan is bejelentették 3

Az új oktatási miniszter, Michelle Donelan lett az ötödik miniszter, aki lemondott, miután alig két napja kedd este elvállalta a posztot, és Johnson új pénzügyminisztere, Nadhim Zahawi nyilvánosan felszólította, hogy „hozza meg a helyes döntést, és távozzon méghozzá most azonnal”.

A lemondások sorozata folytatódott csütörtök délelőtt, amikor David TC Davies, Wales parlamenti helyettes államtitkára nyilvánosan bejelentette, hogy visszautasította a neki szánt kabineti szerepet, amelyet tegnap este Simon Hart hagyott ott.

A kabinet azt követően fordított hátat a miniszterelnöknek, hogy kiderült, hogy Boris Johnson előléptette Chris Pincher tory parlamenti képviselőt, annak ellenére, hogy tudta, hogy többek közt kötelességszegéssel kapcsolatos vádakat emeltek ellene.

Johnson egyik szövetségese azonban szerda este még azt állította, hogy a miniszterelnök megfogadta, hogy „tovább harcol”. Ezt követően Mr. Johnson elbocsátotta Michael Gove kabinetminisztert, amiért lemondására szólította fel őt. Suella Braverman főügyész szintén így tett, felfedve azon ambícióit, hogy ő is a miniszterelnök távozását szeretné.

Boris Johnson egyetlen nap alatt több párttagja lemondását szenvedte el, mint a történelem bármelyik miniszterelnöke. Az elmúlt két napban csaknem 40 miniszter és helyettes távozott posztjáról, köztük két kabinetminiszter, 15 államtitkár, 17 parlamenti magántitkár, három kereskedelmi küldött és egy alelnök.  Kedd este folyamán egy órán belül mondott le két kulcsfontosságú ember, a pénzügyminiszter és az egészségügyi miniszter is. Kedd este óta összesen 57-en mondtak le, vagy lettek menesztve a posztjukról.

Johnson várhatóan addig marad posztján, amíg a párt októberi éves konferenciáján meg nem választják az új tory-vezért – állította egy Downing Street 10-i hírforrás.

A Downing Street szóvivője azt mondta: „A miniszterelnök ma nyilvánosan fog szólni az egész országhoz”.

Sir Keir Starmer a munkáspárt vezére üdvözölte a hírt, de azt mondta: „Ennek már régen meg kellett volna történnie. Mindig is alkalmatlan volt a miniszterelnöki posztra.” A Munkáspárt vezetője hozzátette: „Ami sok az sok. Nem a tory párt vezetőjét kell lecserélni – kormányváltásra van szükségünk.”  Forrás

Újabb fejlemények a brit kormány körüli káosz kapcsán: „Boris Johnson ideje lejárt”

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után