Óriásira nőtt a káosz 24 óra alatt, már 35-en mondtak le a brit kormány berkein belül és szinte mindenki Boris lemondását követeli 1

A kabinet minisztereinek egész csoportja készül Boris Johnsont lemondásra felszólítani, miután az elmúlt 24 óra leforgása alatt a kormánypárt 35 tagja, köztük kulcsfontosságú miniszterek adták be a lemondásukat, mondván, hogy a helyzet már tarthatatlan.

Óriásira nőtt a káosz 24 óra alatt, már 35-en mondtak le a brit kormány berkein belül és szinte mindenki Boris lemondását követeli 3

Brandon Lewis észak-ír államtitkár egyik közeli szövetségese is azt mondta, arra készül, hogy felszólítsa a miniszterelnököt, hogy mondjon le, mert szerinte ez „most már tarthatatlan”. A The Independent értesülései szerint Lewis mellett Simon Hart walesi államtitkár és Grant Shapps közlekedési miniszter is fe akarja szólítani a miniszterelnököt a távozásra.

Nadhim Zahawi, akit Rishi Sunak hirtelen lemondását követően éppen tegnap este neveztek ki pénzügyminiszternek, szintén tagja lesz annak a delegációnak, amely Johnson lemondását fogja követelni.

Michael Gove is azt mondta négyszemközt Johnsonnak, hogy ideje lemondani a miniszterelnöki posztról, miután rengetegen köszöntek le tegnap este óta, köztük Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter.

Sajid Javid lemondását követően felszólította korábbi kabinettársait Boris Johnson menesztésére, és azt mondta a parlament alsóházában a képviselőknek, hogy azért mondott le, mert arra a következtetésre jutott, hogy a miniszterelnök „a probléma”, és magától nem fog változni. Miután kedd este lemondott egészségügyi miniszteri posztjáról, Javid azt mondta a képviselőknek, hogy a miniszterelnök „reset gombja” többé nem működik, és hozzátette: „Valami alapvetően nincs rendben vele”.

Javid azt mondta, hogy a Partygate-botrány alatt még megadta az esélyt Johnsonnak – miután biztosították róla, hogy „a miniszterelnöki csapat legfelsőbb szintjén” senki nem szegte meg a szabályokat. Miután beszédében azt mondta, hogy „ami sok az sok”, hozzátette: „Attól tartok, hogy a reset gomb csak véges számú alkalommal működik. Nem tudod végtelenszer be- és kikapcsolni a gépet, mert előbb utóbb rájössz, hogy valami alapvetően nincs rendben és nem fog működni.”

Lemondott a Konzervatív Párt alelnöke is méghozzá tegnap este élő adásban a televízióban.

Boris Johnson mindezek ellenére azt mondta, hogy a miniszterelnöki poszt elhagyása nem lenne a „felelősségteljes” lépés, tekintettel az ország előtt álló kihívásokra…

Keir Starmer a tegnap esti fejleményeket követően előrehozott választás kiírását követeli.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után