A brit miniszterelnök beszéde: Így szólt a miniszterelnöki posztjáról lemondó Boris Johnson az ország lakosságához 1

„Egyértelművé vált a parlamenti Konzervatív Párt akarata, ami pedig nem más, mint hogy legyen ennek a pártnak új vezetője, és így új miniszterelnöke. És én egyetértettem Sir Graham Bradyvel, a képviselőink elnökével, hogy a vezető kiválasztásának folyamatát most el kell kezdeni. Az ütemtervet pedig a jövő héten hozzák majd nyilvánosságra, és ma kineveztem egy új kabinetet, amely el fogja látni a feladatköreit ahogy én is, amíg az új vezető megválasztásra nem kerül kerül.”

A brit miniszterelnök beszéde: Így szólt a miniszterelnöki posztjáról lemondó Boris Johnson az ország lakosságához 3

„Azt szeretném mondani azoknak a millióknak, akik 2019-ben ránk szavaztak, és akik közül sokan először szavaztak a konzervatívra: Köszönjük ezt a hihetetlen győzelmet – a legnagyobb konzervatív többséget 1987 óta, a szavazatok legnagyobb részét 1979 óta.”

„És az ok, amiért olyan keményen küzdöttem az elmúlt napokban azért, hogy továbbra is teljesítsem ezt a megbízatást, nem csak azért volt, mert ezt akartam, hanem azért is, mert úgy éreztem, az én feladatom, kötelességem, hogy továbbra is ezt tegyem, hogy folytassam annak a megvalósítását amit 2019-ben ígértünk.”

„És természetesen rendkívül büszke vagyok ennek a kormánynak az eredményeire. A Brexit végrehajtásától a kontinenssel fennálló kapcsolataink rendezéséig, az ország visszaszerzéséig, hogy saját törvényeket hozhassunk a parlamentben, hogy átvészeltük a világjárványt, az oltóanyag bevezetését mi oldottuk meg elsőként Európában, és a korlátozások leggyorsabb feloldásán át, az elmúlt néhány hónapban vezető szerepet vállaltunk Putyin ukrajnai agressziójával szemben.”

„És hadd mondjam el most Ukrajna népének, hogy tudom, hogy mi az Egyesült Királyságban továbbra is támogatni fogjuk a szabadságotokért folytatott harcot, ameddig csak kell.”

„Ugyanakkor ebben az országban egy hatalmas beruházási programot hajtunk végre az infrastruktúrába, a készségekbe és a technológiába – ez a legnagyobb  ilyen program az elmúlt évszázadban. Mert én úgy látom, hogy a zsenialitás, a tehetség, a lelkesedés és a képzelőerő egyenletesen oszlik el a lakosság körében, de a lehetőségek nem. És ezért kell folyamatosan dolgoznunk ezen, folyamatosan szabadjára kell engednünk az Egyesült Királyság minden részén az emberekben rejlő potenciált.”

„És ha ezt meg tudjuk tenni ebben az országban, akkor mi leszünk a legvirágzóbb ország egész Európában.”

„Az elmúlt napokban megpróbáltam meggyőzni a kollégáimat, hogy óriási hiba lenne kormányt váltani, amikor ennyi mindent próbálunk csinálni egyszerre, és amikor ilyen hatalmas teher van a vállunkon. Sajnálom, hogy nem jártam sikerrel ezekben a vitákban, és természetesen fájdalmas, hogy magam sem lehetek ott számos nagyszerű projekt végénél.”

„De ahogy azt Westminsterben láthattuk: A csordaösztön erős, és amikor a csorda megindul, akkor az megindul. És hát a politikában senki sem nélkülözhetetlen.”

„Ragyogó és darwini rendszerünk egy másik vezetőt fog majd kinevelni, aki ugyanilyen elkötelezett lesz aziránt, hogy továbbvigye ezt az országot ezekben a nehéz időkben. Nemcsak a családok segítése, hogy túljussanak ezen az időszakon, hanem a dolgok megváltoztatása és javítása – a vállalkozások és a családok terheinek csökkentése, és igen, az adók csökkentése. Mert így termelhetjük meg azt a növekedést és bevételt, amelyet a nagyszerű közszolgáltatásokért fizetnünk kell.”

A brit miniszterelnök beszéde: Így szólt a miniszterelnöki posztjáról lemondó Boris Johnson az ország lakosságához 4

„És annak az új vezetőnek, bárki legyen is, azt mondom: annyi támogatást adok, amennyit csak tudok.”

„És a brit nemzetnek pedig azt üzenem: Tudom, hogy sokan lesznek, akik megkönnyebbültek, és talán jó néhányan csalódottak is lesznek, de szeretném, ha tudnátok, milyen szomorú vagyok, hogy feladom a világ legjobb munkáját.”

„Szeretném, ha tudná mindenki, hogy ezentúl az új miniszterelnök megválasztásáig a ti érdekeitek lesznek előtérbe helyezve, és az ország kormányzását továbbra is folytatjuk.”

„Miniszterelnöknek lenni önmagában is egy tanulási folyamat. Beutaztam az Egyesült Királyság minden részét, és a természet szépségei mellett annyi embert találtam, akik olyan határtalan brit eredetiség birtokában vannak – olyannyira hajlandóak a régi problémákat új módszerekkel megoldani –, hogy tudom, még ha a dolgok néha sötétnek tűnhetnek is mostanság, a közös jövőnk nagyszerű lesz. Mindenkinek köszönök mindent!”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után