Óriási, 3 millió fontos bevándorlási csalást hajtott végre egy 24 éves dolgozó a Heathrow reptéren, miközben az utasfelvételi pultnál melózott 1

A British Airways egyik „supervisor” pozícióban dolgozó alkalmazottját azzal vádolják, hogy 3 millió fontos bevándorlási csalást hajtott végre a Heathrow-i repülőtéren, ráadásul nem is elrejtőzködve, hanem az egyik utasfelvételi pultnál, és most Indiába menekült és próbál meglógni a hatóságok elől.

Óriási, 3 millió fontos bevándorlási csalást hajtott végre egy 24 éves dolgozó a Heathrow reptéren, miközben az utasfelvételi pultnál melózott 3

A mindössze 24 éves férfi állítólag 25 000 fontot számolt fel „ügyfeleinek” azért, hogy segítsen nekik utazni a British Airways járataival a megfelelő vízumdokumentumok birtoklása nélkül. A gyanúsított a hírek szerint öt éven át követte el a csalásokat, miközben a Heathrow 5-ös terminálján dolgozott, úgy, hogy nem bukott le.

Végül aztán letartóztatták de átmenetileg feltételes szabadlábra helyezték, amit kihasználva a földi kiszolgálószemélyzet egy másik tagjával együtt elmenekült az Egyesült Királyságból Heathrow-ról Indiába – írja a The Sun.

Főleg indiai ügyfelei fizettek neki méghozzá nem is keveset azért, hogy ideiglenes látogatói vízummal repülhessenek be az Egyesült Királyságba, majd a BA dolgozói hamis okmányokkal segítettek nekik máshová is eljutni.

Voltak azonban olyan ügyfelek is, akik egyesült királyságbeli menedékkérők voltak, akik féltek attól, hogy visszatérjenek a saját országukba.

Kanadai tisztviselők végül azután fedezték fel a csalást, hogy a BA egyik járatáról Vancouverben leszálló migránsok azonnal menedékjogot kértek, közvetlenül az érkezésük után. Ezt követően felfedezték, hogy ugyanaz a BA alkalmazott ellenőrizte az összes utast, és mindegyiknél jóváhagyta, hogy a szabályoknak megfelelő elektronikus utazási engedélyekkel rendelkeznek.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás a The Sun-nak azt mondta: „az elkövető kihasznált egy kiskaput, mert tudta, hogy a bevándorlási ellenőrzéseket már nem tisztviselők végzik, hanem a légitársaságok személyzetére bízzák ezt a feladatot.”

„Azáltal, hogy rossz adatokat adott meg, és azt állította, hogy az eTA-dokumentumok rendben vannak, olyan országokba tudta bejuttatni az embereket, ahová alapvetően nem volt engedélyük. Érkezéskor ezek a csalást elkövető utasok összetépték az irataikat, és menedékjogot kértek.”

A British Airways egyik szóvivője azt mondta: “Mindenben segítünk a hatóságoknak a nyomozás során.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után