Hatalmas csalás, megrendezett autóbalesetek tucatjait hajtották végre a Tesco kiszállítást végző sofőrjei Angliában 1

A szupermarket-óriás, a Tesco egy hatalmas, és alaposan megszervezett csalás sorozat „áldozata” lett, amelynek során a házhoz történő kiszállítást végző sofőrök közül többen is előre megrendezett baleseteket szenvedtek el, melynek következtében a csalók milliókat követeltek a cégóriástól.

Hatalmas csalás, megrendezett autóbalesetek tucatjait hajtották végre a Tesco kiszállítást végző sofőrjei Angliában 3

A The Times jelentése szerint a nyugat-londoni Greenfordban dolgozó sofőrökről úgy hírlik, hogy külsős, beszervezett személyekkel összefogva, előre megszervezett és megrendezett baleseteket hajtottak végre. Állítólag körülbelül egy tucat a Tesco-nak dolgozó sofőr vett részt a csalásokban.

A balesetek „áldozatai” ezt követően jelentős összegű kártérítést követeltek a Tescótól, hogy fedezzék a járművek elvesztésével kapcsolatos költségeiket, a személyi sérüléseket, és a bérautó költségeit. A cég végül akkor jött rá, hogy mi történik, amikor a nyomozók felfedezték, hogy a panaszosok autóit ugyanazon a címen bejegyzett garázsokban javíttatták. A kártérítést követelők közül többen is ugyanazt az ügyvédet vették igénybe.

A Tesco ügyvédei úgy becsülték, hogy az összeesküvés több mint száz embert érint összesen, akik valamilyen módon köthetők az incidensekhez. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb polgári csalással kapcsolatos perében a Tesco 32 különálló ügyben indított pert a sofőrök és társaik ellen a bíróságon.

Heather Baucher bíró kötelezte az elkövetőket a Tescónál felmerült költségek visszafizetésére, valamint 18 000 fontos kártérítési pótlék megfizetésére. A Tescónak eddig kilenc különálló esetben csaknem 400 ezer font kártérítést ítéltek meg. Úgy gondolják, hogy a végső összeg „ennél is jóval magasabb” lesz.

Hatalmas csalás, megrendezett autóbalesetek tucatjait hajtották végre a Tesco kiszállítást végző sofőrjei Angliában 4

A Tesco szóvivője elmondta, hogy a cég örömmel vette tudomásul a bírák döntését, de nem kívánt bővebb nyilatkozatot tenni. Manish Parmar, a Tesco egyik korábbi kiszállító sofőrje körülbelül 10 fontot keresett óránként, amikor az incidensek történtek, 2019 és 2020 között.

Parmar hat hónap alatt öt alkalommal szenvedett balesetet, miután két férfi, „Nik” és „Dee” megkereste. A páros meggyőzte őt, hogy ütközésenként 200 fontért (ami jóval nagyobb összeg volt, mint az órabére) menjen neki furgonjával egy meghatározott autónak.

„Nik és Dee” ezután megjelent a baleset helyszínén, és kitöltötte az adatokat egy „bump card”-on, a Tesco ütközési jelentési űrlapján.

Ursula Jallow, az Insurance Fraud Bureau igazgatója elmondta, hogy az ilyen típusú csalások több millió fontjukba kerülnek a biztosítóknak, amit végső soron a fogyasztók fizetnek ki.

A Tesco szóvivője a Metro.co.uk-nak nyilatkozva azt mondta: “Örömmel vettük tudomásul a Central London County Court bírójának döntését, de nem tudunk további megjegyzéseket fűzni egy még folyamatban lévő jogi ügyhöz.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után