„Óriásbabát” szült egy nő Nagy-Britanniában: a „kis” jövevény a valaha volt 3. legnagyobb újszülött az országban 1

Egy bowling golyóval nagyjából azonos súlyú újszülöttet hozott a világra egy nő a szigetországban. A gyermek akkora volt, hogy ketten kellettek hozzá, hogy a világra segítsék.

„Óriásbabát” szült egy nő Nagy-Britanniában: a „kis” jövevény a valaha volt 3. legnagyobb újszülött az országban 3

Cherral Mitchell (31) csütörtökön adott életet nem is olyan kicsi Alfának, és azt mondta, hogy még a személyzetet is megdöbbentette, milyen nehéz volt a kisbaba, mikor világra jött. A 14 font, 15 unciás súlyával úgy tudni, hogy ő a valaha volt harmadik legnagyobb újszülött az Egyesült Királyságban.

14 font, 15 uncia, az 6.78 kg vagy 6780 g. Egy átlagos újszülött durván 3.5 kg szokott lenni, de rendszerint a estsúlyuk 2.5 és 4.5 kg között teljesen normálisnak mondható… Ehhez képest a közel 7 kg az brutálisan sok. De persze erről a legtöbb édesanya bizonyára tudna mesélni…

„Óriásbabát” szült egy nő Nagy-Britanniában: a „kis” jövevény a valaha volt 3. legnagyobb újszülött az országban 4

Az angliai Thame nevű településről származó Cherral azóta már viccesen rá is aggatta a Butterbean becenevet kisfiára (feltehetően az igen nagydarab közismert boxoló után). Alpha érkezése nagy meglepetés volt, hiszen a szülei nem terveztek gyereket a nő 35 éves villamosmérnök férjével, Tysonnal.

Cherral, akinek most született fián kívül még három gyereke van, azt mondta: „Nem gondoltuk, hogy ekkora lesz. Mindenki nevetett, amikor kibújt a feje. A férjem, Tyson csak annyit bírt mondani, hogy istenem, de vaskos egy gyerek”.

„Óriásbabát” szült egy nő Nagy-Britanniában: a „kis” jövevény a valaha volt 3. legnagyobb újszülött az országban 5

„Két nővér húzta – egy harmadik meg nyomta, hogy hogy kijöjjön. „A nővérek azt mondták, hogy ekkora újszülöttet még nem láttak és meg voltak győződve, hogy rekord méretű baba, és a telefonjukon google-ben keresgéltek.”

Alpha, aki a 38. héten született csütörtökön, az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb babája, a jelenlegi rekorder az 1992-ben született Guy Carr, aki 15 font 8 unciával jött világra, ami pedig átszámolva 7.03 kg-nak felel meg.

„Úgy gondolják, hogy mivel elég későn diagnosztizálták nálam a terhességi cukorbetegséget, Alpha magasabb cukortartalmú magzatvízben volt. Szóval sokat ivott és sokat pisilt, és sok cukrot fogyasztott. A hasam nagy volt, de nem annyira nagy… úgyhogy nem tudom hogy csinálta a kis rosszcsont.” – magyarázta az anyuka.

Alpha súlyát a 37. héten végzett vizsgálat során még 5 kg-ra becsülték, de három fontot hízott mire egy hét múlva az oxfordi John Radcliffe kórházban világra segítették császármetszéssel.       Forrás

Megosztás