Órákra megbénult a manchesteri repülőtér: akkora hó esett, hogy használhatatlanná váltak a kifutópályák 1

A manchesteri repülőtér, Nagy-Britannia egyik legforgalmasabb repülőtere ma kénytelen volt mindkét kifutópályáját lezárni a „nagy havazás” miatt.

Órákra megbénult a manchesteri repülőtér: akkora hó esett, hogy használhatatlanná váltak a kifutópályák 3

Ez azt jelentette, hogy több tucat járat késett, törölték, vagy átirányították más repülőterekre Nagy-Britanniában, amíg a kifutópályákról a havat takarították. A télies időjárási körülmények teljesen megbénították a repülőteret, amelynek következtében legalább nyolc kimenő és négy bejövő járatot töröltek.

A Flight Radar24 szerint legalább 17 járatot átirányítottak, köztük egy Szingapúrból, amely végül így Hearthrow-n landolt. A repülőtér szóvivője azt nyilatkozta a Metro.co.uk-nak, hogy 11:30-tól a kifutópályák újra megnyíltak.

„Az erős havazás miatt ideiglenesen lezártuk mindkét kifutópályát. Az egészség és a biztonság mindig is a legfontosabb prioritásunk lesz, és mindent megteszünk, hogy a járatok a lehető leghamarabb útnak indulhassanak illetve újra le tudjanak szállni repterünkön.”

Az utasoknak azt tanácsolták, hogy forduljanak légitársaságukhoz a legfrissebb repülési információkért, mivel ez a helyzet több tucat járatot érint.

Órákra megbénult a manchesteri repülőtér: akkora hó esett, hogy használhatatlanná váltak a kifutópályák 4

Az Inrix forgalmi riasztó szolgálat közölte: „A járatindulásokat felfüggesztették a manchesteri repülőtéren, hogy a kifutópályát meg lehessen tisztítani a hótól és a latyaktól. A kimenő járatok várakoztatva vannak, a bejövő járatokat pedig Birminghambe, East Midlandsre vagy Londonba irányítják át.”

Az egyik utas azt mondta, hogy „több mint három órán át az egyik gépen ragadtak”. „Azt mondták, ha el akarunk menni, megtehetjük, de nem kapjuk vissza a jegy árát, és a Manchesterből visszafelé jövő járatok pedig nem fognak elindulni, tehát ha egynapos kirándulásról lenne szó akkor jobb, ha nem megyünk.”

Órákra megbénult a manchesteri repülőtér: akkora hó esett, hogy használhatatlanná váltak a kifutópályák 5

Az EasyJet közleménye szerint a többi légitársasághoz hasonlóan az easyJet is némi fennakadást tapasztal a Manchesterbe tartó és onnan induló repülési programjában, mivel a kifutópályát a hó miatt lezárták.

„Bár a repülőtér most újranyitott, ez azt jelentette, hogy néhány járat késett, és a bezárás következményei miatt sajnos 16 járatot kellett törölnünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ügyfeleinknek okozott kellemetlenséget minimalizáljuk, beleértve a szállodai szobák és étkezések biztosítását a járattörlésekben érintett utasok számára.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után