Önként jelentkezők fogják vezetni a mentőautókat Nagy-Britanniában, akkora a munkaerőhiány és a nyomás a mentőszolgálaton 1

A jövő hónapban induló kísérleti program részeként önkéntesek fognak mentőautókat vezetni bizonyos esetekben Nagy-Britanniában, olyan nagy a nyomás a mentőszolgálaton az utóbbi időben.

Önként jelentkezők fogják vezetni a mentőautókat Nagy-Britanniában, akkora a munkaerőhiány és a nyomás a mentőszolgálaton 3

A múlt heti új adatok szerint a mentők válaszideje és az A&E teljesítménye Angliában az eddigi legalacsonyabb szintre esett vissza, miközben az ellátásra váró betegek várólistájának mérete sajnos még tovább nőtt.

A Londoni Mentőszolgálat (LAS) elmondása szerint képzett önkéntesek már most is reagálnak a 999-re beérkező hívásokra saját autójukat használva. De most hivatalosan is megerősítették, hogy bizonyos esetekben az ilyen önkénteseket mentőautókba ültetve vetik majd be az alacsonyabb kategóriájú hívások esetén. Az önkéntesek rendesen fel lesznek szerelve, és többek közt kiképezték őket a defibrillátorok használatára is, és támogatni fogják a mentőszolgálatot az életveszélyes segélyhívásoknál is a saját körzetükben – közölte az LAS.

A várhatóan májusban induló új rendszer elvileg úgy működne, hogy elsősorban az alacsonyabb kategóriájú hívásokra reagálnának az önként jelentkezők, azokban az esetekben ahol biztonságosnak ítélték meg, ha egy képzett önkéntes segít a betegnek, de ahol egy taxisra már inkább nem bíznák a dolgot, közölte az LAS szóvivője.

A LAS szóvivője elmondta azt is, hogy: „Ez a projekt az önkéntesekből álló jól bejáratott hálózatunkra épül, hogy támogatásuk által biztosítsák, hogy a mentőautók elérjék azokat a betegeket, akiknek a legnagyobb szükségük van a szakképzett mentősök segítségére. Ezek a megfelelően kiképzett önkéntesek, akik már a 999-re beérkező hívásokra is válaszolnak, olyan betegeken fognak segíteni, akikről megállapították, hogy nincs szükségük mentőautóra, de több támogatásra van szükségük, mint amennyit egy taxis tud nyújtani.”

A Daily Telegraph korábban arról számolt be, hogy eddig 22 önkéntes csatlakozott a rendszerhez. Az NHS „saját zsebből” finanszírozta a 100 000 GBP kezdőtőkéjű kísérleti programot, és várhatóan nyomon fogja követni az előrehaladását.

Csütörtökön a legfrissebb adatok azt mutatták, hogy Angliában a legsürgősebb incidensekkel – azaz életveszélyes betegségben vagy sérülésben szenvedőktől érkező hívásokkal – foglalkozó mentők átlagos válaszideje a múlt hónapban kilenc perc 35 másodperc volt. Ez jóval több a februári nyolc perc 51 másodperchez képest, és ez a legrosszabb átlag a statisztikák vezetésének 2017 augusztusi kezdete óta.

Az NHS England adataiból az is kiderült, hogy a mentőknek Angliában a múlt hónapban átlagosan egy óra, egy perc és három másodperc kellett ahhoz, hogy válaszoljanak az olyan jellegű segélyhívásokra, mint például az égési sérülések, epilepsziás roham vagy a szélütés. Ez az előző havi 42 perces átlaghoz képest szintén jelentős romlást mutat, így érthető, hogy igyekeznek minden követ megmozgatni, hogy valami azonnali megoldást találjanak erre a meglehetősen súlyos és égető problémára a szigetországban, hisz napi szinten emberek élete a tét.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után