Nyilvánosságra hozták, milyen sorrendben kapják meg az emberek az oltást Angliában 1

Hivatalosan is közzétették, hogyNagy-Britanniában milyen szempontok szerint és milyen sorrendben válik majd elérhetővé a koronavírus elleni oltás a lakosság számára.

Nyilvánosságra hozták, milyen sorrendben kapják meg az emberek az oltást Angliában 3

Legelőször az idősgondozókban levő ápolásra szoruló idős emberek, illetve a 80 év fölöttiek kaphatják majd meg a vakcinát a vírus ellen a szigetországban. A koronavírus elleni oltóanyag tesztelése már az utolsó fázisában van, és nem olyan rég nyilvánosság elé tárták róla az első tesztek eredményeit, amelyek szerint a hatékonysága 90% fölött van, ami a szakértők elmondás alapján nagyon jónak mondható.

A prioritások rangsorolása a klinikai kockázat és az életkoron alapuló megközelítés kombinációja:

  1. idős gondozók lakói és gondozó otthonok dolgozói
  2. a 80 év fölöttiek, valamint az egészségügyben dolgozók
  3. a 75 év fölöttiek
  4. a 70 év fölöttiek
  5. a 65 év fölöttiek
  6. magas kockázatú, 65 év alatti felnőttek
  7. közepes kockázatú, 65 év alatti felnőttek
  8. a 60 év fölöttiek
  9. a 55 év fölöttiek
  10. a 50 év fölöttiek

A lakosság fiatalabb és egészségesebb részét illetően még nincs eldöntve, hogy ők az oltást mikor és milyen sorrendben kapnák meg.

Az NHS decembertől készen áll majd az új koronavírus elleni vakcina bevezetésére, ha jóváhagyják – mondta Matt Hancock egészségügyi miniszter. Hancock elmondta a képviselőknek, hogy az oltásról szóló friss hír fontos lépés, de “nem jelent garanciát” a sikerre. Azt is elmondta, hogy “nem tudjuk”, hány embert kell majd beoltani ahhoz, hogy az élet újra normalizálódjon. Bejelentette továbbá, hogy keddtől az NHS dolgozóit hetente kétszer fogják tesztelni. Mr. Hancock azt is elmondta, hogy a gyerekeket nem tervezik beoltani.

Az Egyesült Királyság már 40 millió adagot rendelt az oltásból. Ez 20 millió ember beoltására elegendő, mivel minden embernek két adagra lesz szüksége annak hatékony működéshez.

Sajnos eközben további 20,412 koronavírusos esetet jelentettek kedden az Egyesült Királyságban, emellett újabb 532 haláleset történt pozitív Covid teszt rögzítését követő 28 napon belül.       Forrás

Megosztás