Nyilvánosságra hozták mi volt az utolsó párbeszéd a két elhunyt magyar Wizz Air-es pilóta és a légi irányító közt 1

Sajnálatos módon június 18-án lezuhant egy kisrepülőgép Svédország területén, amelynek a fedélzetén két magyar személy utazott, akikről később az is kiderült, hogy a Wizz Air légitársaság pilótái voltak. Nemrégiben nyilvánosságra hozták a pilóták és a légiforgalmi irányítók közötti utolsó beszélgetést.

Nyilvánosságra hozták mi volt az utolsó párbeszéd a két elhunyt magyar Wizz Air-es pilóta és a légi irányító közt 3

Mint arról korábban már beszámoltunk vasárnap Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falu közelében csapódott a tengerbe a sportrepülő. A roncsot és az utasait a hétfő reggeli órákban találták meg búvárok és helikopterek segítségével.

A Wizz Air ezt követően erősítette meg, hogy két munkatársa vesztette életét. A mentésvezető szerint a két magyar férfi azért repült a skandináv országba, hogy egy másik repülőgépet vásároljanak.

A jelentések szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, azonban út közben eddig ismeretlen okból megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába indult el.

A hvg.hu értesülése szerint a két 40 és 50 év közötti magyar férfi a a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a Wizz Air pilótái voltak. A Hír TV-hez eljutott felvételeken, amelyet a Mandiner szemlézett, az hallható, ahogy június 18-án a következő beszélgetés zajlik le a légiforgalmi irányító és a pilóták között:

„Kaptunk egy repülésirányító kollégánk barátjától tájékoztatást, hogy az önök eredeti célállomásán az időjárás egyáltalán nem alkalmas a leszállásra, ő azt javasolja, hogy menjenek el máshová!”

„Oké, köszönöm uram!”

Nem sokkal később, 20:02-kor még küldött a légi irányító egy üzenetet a pilótáknak, amely így hangzott:

“Elvesztettem önökkel a radarkapcsolatot. Valószínűleg azért, mert túl alacsonyan Vannak.” – erre azonban válasz a pilótáktól már nem érkezett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után