Meghalt a Wizz Air két magyar pilótája, miután lezuhantak egy géppel Svédország területén 1

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Wizz Air légitársaság két pilótája vesztette életét Svédországban, miután egyelőre ismeretlen okból a tengerbe zuhantak a kisrepülőgépükkel.

Meghalt a Wizz Air két magyar pilótája, miután lezuhantak egy géppel Svédország területén 3

Úgy tudni, hogy a két magyar férfi azzal a szándékkal repült a skandináv országba, hogy egy másik repülőgépet vásároljanak. Ahogy arról már korábban számos más hírportál is beszámolt, lezuhant egy kisrepülő Svédországban, amelynek roncsai közt két magyar utasát holtan találták meg hétfőn. Vasárnap Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falu közelében csapódott a tengerbe a sportrepülő. A roncsot és az utasait a hétfő reggeli órákban találták meg búvárok és helikopterek segítségével.

A jelentések szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, azonban út közben eddig ismeretlen okból megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába indult el.

A hvg.hu értesülése szerint a két 40 és 50 év közötti magyar férfi a a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a Wizz Air pilótái voltak. Ezt nem sokkal később a magyar légitársaság is megerősítette.

“Vasárnap este két kollégánk balesetben életét vesztette Svédországban. Mivel magánúton voltak, így a tragédia részleteiről a légitársaságnak is csak annyi információ áll a rendelkezésére, amit a hatóságok eddig a nyilvánosságra hoztak. Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában, és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé.” – olvasható a Wizz Air közleményében.

A Socata MS.893A Rallye Commodore 180 (Moran) típusú légcsavaros, könnyű repülőgép pilótája utoljára a linköpingi repülőtér repülésirányítójával kommunikált. Az erről készült felvételen hallható, ahogy a magyar pilóta az időjárás felől érdeklődik, majd a torony változó erősségű szélről, esőről, alacsony felhőplafonról, záporokról és korlátozott láthatósági viszonyokról számol be.

A repülőgép a Flightradar24 képernyőjéről magyar idő szerint este negyed kilenc előtt pár perccel tűnt el. A hírek szerint elképzelhető, hogy a magyar gép pilótája elveszíthette tájékozódási képességét, és a magas dombok, a bonyolult partvonal és a rossz időjárás együttes körülményei vezethettek a gép tengerbe zuhanásához, ezt azonban egyelőre nem lehet biztosan tudni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után