Nyilvánosságra hozták, hogyan fognak tovább emelkedni az energiaszámlák Nagy-Britanniában 1

A britek többet fognak fizetni a villanyszámláikért 2023 áprilisától a Jeremy Hunt által csütörtökön bemutatott tervek szerint. Rishi Sunak és a kabinet miniszterei az elmúlt héten fokozatosan készítették fel a nemzetet a rossz hírekre az adókkal és költségvetés csökkentésekkel kapcsolatban.

Nyilvánosságra hozták, hogyan fognak tovább emelkedni az energiaszámlák Nagy-Britanniában 3

A pénzügyminiszter őszi költségvetését a parlament alsóházában ismertette és Mr. Hunt megerősítette, hogy az éves energiaszámlák felső határa emelkedni fog, ami azt jelenti, hogy emberek millióinak magasabb számlákkal kell rövidesen szembenézniük.

Egy átlagos háztartásban Nagy-Britanniában így a gáz és az áram ára a mostani évi 2500 fontról 3000 fontra emelkedik (kb. 4000 font helyett), és az új rendszer jövő áprilistól 12 hónapig lesz érvényben. Eredetileg két évig lett volna érvényben a 2500 fontos éves felső határ de a kormány szerint ez ilyen áremelkedések mellett nem fenntartható.

Hunt úr emellett extra támogatásokat is bejelentett a különböző támogatásokban már részesülők számára. Az alsóházban tartott beszédében ezt mondta:

„Idén télen ragaszkodunk ahhoz a tervhez, hogy 55 milliárd fontot költünk a háztartások és a vállalkozások energiaszámláinak támogatására – és ez az egyik legnagyobb támogatási program Európában. Áprilistól további 12 hónapig folytatjuk az energiaár-garanciát, magasabb, évi 3000 GBP-os szinten tartva az árakat az átlagos háztartások számára. Mivel az előrejelzések szerint az árak jövőre is magasak maradnak, ez továbbra is átlagosan 500 GBP támogatást jelent majd minden háztartás számára.”

A megélhetési költségek katasztrófájának fő hajtóereje az energiaárak megugrása. Az ukrajnai orosz invázió szörnyű következményének tudható be, hogy egyes áruk, például a búza és előállításuk költségei az egekbe szöktek.

Korábban a pénzügyminiszter azt mondta, a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) előrejelzése szerint az Egyesült Királyság inflációs rátája idén év végére 9,1%-on áll majd meg, jövőre pedig 7,4% lesz.

„Megerősítették továbbá, hogy mostani tetteink hozzájárulnak ahhoz, hogy az infláció a következő év közepétől meredeken csökkenjen. Úgy ítélik meg, hogy az Egyesült Királyság más országokhoz hasonlóan viszont most recesszióban van. Idén azonban összességében még így is 4,2%-os gazdasági növekedést prognosztizálnak. A GDP ezután 2023-ban 1,4%-kal csökkenni fog a becsléseik szerint, majd a következő három évben 1,3%-kal, 2,6%-kal és 2,7%-kal emelkedik.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után