„Nem ember módjára bántak velem” – Bírósági eljárást indít a Ryanair ellen az egyik angliai járat utasa 1

Egy férfi azt tervezi, hogy bíróság elé viszi ügyét a Ryanair ellen, miután „megtagadták tőle a gépre való felszállás jogát” egy dublini járaton.

„Nem ember módjára bántak velem” – Bírósági eljárást indít a Ryanair ellen az egyik angliai járat utasa 3

Matthew Ramsden, Newcastle-under-Lyme-ból, határidőt szabott ki a légitársaságnak, hogy kifizesse neki a 257,99 GBP-ját – és már csak kicsivel több, mint 24 óra van hátra belőle. A 21 éves férfi azt állítja, hogy jogtalanul maradt le a járatáról, és tették át egy másikra.

A fiatal férfi emellett azt állítja, hogy azon kérését, hogy egy korábbi hátsérülése miatt hadd legyen ő az első vagy az utolsó személy, aki felszáll a gépre, szintén figyelmen kívül hagyták. A tanácsadóként dolgozó fiatal most kártérítést követel azért, mert több mint háromórás késéssel érkezett csak meg az ír fővárosba.

Mr. Ramsden gépének az eredeti tervek szerint január 21-én 12:35-kor kellett volna indulnia a manchesteri repülőtérről, de ehelyett egy másik járatra tették át, ami 15:15-kor indult csak. Keresetet nyújtott be a HM Bíróságok és Törvényszékek Szolgálatához az EU261 rendelet alapján, amely pénzügyi kompenzációra jogosítja fel az utasokat a légitársaságtól, amennyiben három óránál nagyobb késéssel érkeznek meg a célállomásra.

Az olvasható benne, hogy „a Swissporttal való nézeteltérésem miatt a beszálláskor megtagadták a járatra való felszállás lehetőségét, és a „supervisort” kellett kérnem, hogy a következő járatra kaphassak helyet ami 15:15-kor indult”.

„A beszállás megtagadása, ilyen körülmények közt, kártérítésre tesz jogosulttá” – hangsúlyozta Ramsden.

Az utas később ezt mondta a StokeonTrentLive-nak: „Súlyosan megsérült a hátam, ezért próbálok legelőször felszállni a gépre, ahol csak tudok. Hihetetlenül közömbösek voltak ezzel kapcsolatban. Nem igazán érdekel a pénz – az ügyfélszolgálat az, ami igazán kiakasztott. Nem bántak velem emberként, ami szerintem alapvető dolog kéne, hogy legyen. Semmi kommunikáció, senki sem tudta, mi történik, nincs felelősség vállalás. Az elejétől a végéig szánalmas volt.”

A Ryanair szóvivője azonban azt mondta, hogy Ramsden úr „önként szállt át” a következő elérhető járatra, mert aznap délután egy másik utassal összeveszett a beszállókapunál.

„Ettől az utastól nem tagadták meg a felszállást ezen a Manchesterből Dublinba tartó járaton. Önként szállt át a következő szabad járatra aznap délután egy másik utassal való veszekedés miatt a beszállókapunál. A szóban forgó utas az eredeti érkezési időpont után kevesebb mint három órával érte el végső úti célját, és épp ezért nem jogosult kompenzációra.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után