Négy nagy bejelentés jön Boris Johnsontól hétfőn a korlátozások és a járvány kapcsán 1

A brit miniszterelnök a hétfői nap folyamán várhatóan négy nagy bejelentéssel is szolgál majd a lakosságnak, ahogy a lockdownból kivezető ütemterve tovább halad annak következő fázisa felé. Mr. Johnson friss infókat fog tálalni a külföldi nyaralásokat illetően, a lockdown szabályairól, az oltási útlevelekről, és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket illetően.

Négy nagy bejelentés jön Boris Johnsontól hétfőn a korlátozások és a járvány kapcsán 3

Lockdown

A korlátozások március 29-én kezdtek enyhülni, a jelenleg érvényben levó szabályok értelmében kint a szabadban már hatan találkozhatnak, illetve a szabadtéri sporttevékenységek is újra megengedetté váltak. Húsvét hétfőn azonban Boris Johnson be fogja jelenteni, hogy Nagy-Britannia tovább tud-e lépni a következő szakaszba.

Ez lehetővé tenné, hogy a kocsmák kinti részei, a sörkertek, az éttermek kerthelyiségei, az edzőtermek, fodrászok és a nem létfontosságú üzletek hónapok után újra kinyissanak. Az olyan szabadtéri helyszínek, mint az állatkertek és az autós mozik, szintén megnyithatnak.

Nyaralás

A tengerentúli utazások jelenleg nem megengedettek az Egyesült Királyság koronavírus intézkedései miatt, ám a hírek szerint Boris Johnson hétfőn friss hírekkel fog szolgálni az angliai korlátozások esetleges feloldásáról, illetve a vakcina útlevelek bevezetésének lehetőségéről. Emellett szó esik majd az ún. „jelzőlámpa rendszerről”.

Az egyes országokat ugyanis zöld, sárga vagy piros kategóriába akarják majd sorolni, annak függvényében, hogy a járványhelyzet az adott államban mennyire súlyos. Egyre többen mondogatják emellett, hogy május 17-ről júniusra fog majd tolódni a dátum, amikortól az emberek újra utazhatnak majd külföldre nyaralni, vagy épp rokonokat látogatni.

Vakcina útlevelek

Úgy tudni arról már sikerült a minisztereknek megállapodnia, hogy az oltási útlevelek hogyan működjenek, és a tervek szerint hétfőn fognak leülni megbeszélni, hogy haladhatnak-e a megbeszéltek szerint tovább. Bizonyos országokba történő utazáshoz kelleni fog a vakcina útlevél, azonban az még nem világos, hogy pontosan hogyan és milyen formában  fogja a lakosság megkapni azt. A miniszterelnök utalt arra is, hogy a dokumentum három dologról tartalmaz majd információt:

  • Immunitás – átestünk-e már a víruson, és ezért termeli-e a szervezetünk az ellenanyagot
  • Megkaptuk-e az oltást
  • Csináltunk-e tesztet
Távolságtartás

Hétfőn Boris Johnson valószínűleg tájékoztatást ad a kormány jelenlegi álláspontjáról a távolságtartásra vonatkozó szabályokat illetően és arról, hogy a maradék korlátozások megszűnnek-e végleg júniusban, ahogy az az eredeti tervekben szerepel. Ez nagy mértékben fogja befolyásolni az elmúlt hetekben a fertőzöttek számának, illetve az oltási programnak az alakulása.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után