Nagyszabású támadást indítanak az oroszok: vagy 2000 harckocsi indult meg folyamatos rakétatámadások közepette Ukrajnába 1

Vlagyimir Putyin katonái könyörtelen lövöldözés közepette nyomulnak előre Kelet-Ukrajnában és hat hónap óta most először foglalhatnak el jelentősebb területeket, miután újabb nagy méretű offenzívát indítottak az ukránok ellen.

Nagyszabású támadást indítanak az oroszok: vagy 2000 harckocsi indult meg folyamatos rakétatámadások közepette Ukrajnába 3

Az orosz erők az éjszaka folyamán újabb csapássorozatot indítottak, és megszakították az áramellátást Harkov, Ukrajna második legnagyobb városának egyes részein – közölték ma helyi tisztviselők. „A megszállók súlyos csapást mértek a helyi infrastruktúrára. Körülbelül 10 robbanás történt” – mondta Oleh Szinehubov harkov kormányzója nemrégiben. „Egyes régiókban áramkimaradások tapasztalhatók. A mentők folyamatosan a helyszínen vannak.”

Egyelőre nem tudni, hogy az újabb támadásoknak hány áldozata van. Emellett a moszkvai csapatok „újult erővel” igyekeznek előrenyomulni nyugat felé a régió havas terepén, mondta tegnap este Szerhij Haidai luhanszk kormányzója, hozzátéve, hogy ez idáig nem jártak túl sok sikerrel.

A donyecki régió kormányzója úgy véli, hogy a tegnap kitört újabb harcok a keleti területeken egy új orosz offenzíva kezdetét jelentik, amelyre már számítottak. Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azzal, hogy az orosz erők átfogó támadást indítottak, Pavlo Krylenko kormányzó azt mondta: „Igen, határozottan”.

A kijevi tisztviselők egy ideje újabb katonai offenzívát jósoltak Oroszországból feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy megpróbáljanak újabb területeket elfoglalni lehetőleg az invázió egyéves évfordulója környékén. Oroszország a hírek szerint vagy 2000 harckocsit gyűjtött össze új offenzívájához, amellyel Donbász keleti régióját célozta meg – figyelmeztetett az ukrán hírszerzés.

Vlagyimir Putyin pénteken újabb rakétatámadások egész sorát indította el Ukrajnában a régió kulcsfontosságú pontjai és infrastrukturális célpontjai ellen, és robbanások voltak Kijevben és Harvivban, valamint az ország több más városában is.

Egy óra leforgása alatt legalább 17 rakétatalálat érte a délkeleti Zaporizhzhia városát, ami az egyik legsúlyosabb támadás azóta, hogy Oroszország tavaly februárban megtámadta Ukrajnát – közölték helyi tisztviselők.

Kelet-, Dél- és Nyugat-Ukrajnában is több az áramellátásért felelős létesítményt is támadás ért, ami számos területen áramkimaradásokhoz vezetett – közölte az Ukrenergo a nemzeti hálózatüzemeltető, miután az éjszaka folyamán az oroszok drón- és rakétacsapásokat mértek több erőműre és számos más létesítményekre is.

„A légiriadó hosszú lesz” – mondta Makszim Marcsenko, Odesa déli régiójának regionális vezetője. “Kérjük, senki ne hagyja figyelmen kívül a légiriadó szirénáit, és mindenki menjen az óvóhelyekre.”

Az újabb orosz támadások Volodimir Zelenszkij ukrán elnök külföldi körútját követően kezdődtek, amely során az Európai Unió vezetőivel folytatott tárgyalásokat Brüsszelben, amelynek célja további fegyverek, köztük vadászrepülők beszerzése volt Ukrajna számára.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után