Ezek a támogatások igényelhetők februárban a megélhetési költségek csökkentésére Nagy-Britanniában – egy részére szinte mindenki jogosult az országban 1

Míg 2023 tavasza rohamosan közeledik ugyan Angliában is, a tél azért még nem múlt el. Sem a megélhetési költségek válsága vagy a magas energiaszámlák – az évnek ezen szakaszát pedig gyakran drágítja a januári/februári hideg, pl. a fűtés számlák megemelkedése miatt.

Ezek a támogatások igényelhetők februárban a megélhetési költségek csökkentésére Nagy-Britanniában – egy részére szinte mindenki jogosult az országban 3

Ennek eredményeként felmerülhet a kérdés, hogy ebben a hónapban kaphatunk-e a megélhetési költségek válsága kapcsán valamiféle segítséget, támogatást. Íme egy gyors áttekintés arról, hogy mi várható – és ha nem fizetik automatikusan, hogyan ellenőrizhetjük le, hogy jogosultak vagyunk-e rá. Az alábbi segítségek elérhetők tehát ebben a hónapban Nagy-Britanniában.

Cold Weather Payment

Ha a környéken, ahol laksz hét egymást követő napon nulla fok alatti hőmérséklet volt, akkor jogosult lehetsz egy 25 GBP-os összegre. Ez a Cold Weather Payment névre hallgató rendszer minden év november 1-jétől március 31-ig tart – a kifizetések a hideg időjárás időszakát követően 14 napon belül a bankszámládon landol majd.

Lehetséges, hogy több kifizetésre is jogosult lehetsz a téli hónapok alatt. A jogosultság számos tényezőtől függ, de ha az alábbiak közül bármelyiket kapod, akkor jó eséllyel jogosult lehetsz:

  • Pension Credit
  • Income Support
  • income-based Jobseeker’s Allowance
  • income-related Employment and Support Allowance
  • Universal Credit
  • Support for Mortgage Interest

Ha kíváncsi vagy arra, hogy jogosult lehetsz-e rá, tudj meg többet a gov.uk Cold Weather Payment

oldalán.

Energiaszámla támogatás

Az Energy Bills Support Scheme-nek köszönhetően Angliában, Skóciában és Walesben a legtöbb ember jogosult arra, hogy 2023 márciusáig minden hónapban kedvezményt kapjon az energiaszámlájából. Így bárkinek, akinek van belföldi villamosenergia-csatlakozása, 67 GBP-t levonnak a 2023. februári energiaszámlájáról. A legtöbb esetben ezt közvetlenül az energiatársaságnak fizetik ki, így neked semmit sem kell tenned, hogy megkapd.

Ha csoportos beszedési megbízással fizetsz (direct debit), az automatikusan levonódik a számládból, míg aki hitelkártyával fizet, annak az első héten a hónap elején jóváírásra kerül az összeg a számláján. Február első hetében ugyanennyit írnak jóvá az intelligens előfizetős mérőórák (prepayment meter) tulajdonosainak is. Ha azonban az energiaszámlát hagyományos előrefizető mérővel fizeted, előfordulhat, hogy a kedvezményt beváltható utalványként e-mailben, SMS-ben vagy postai úton kapod meg. Az energiatársaságnak tájékoztatnia kell arról, hogyan fogod ezt az összeget megkapni.

Warm Home Discount Scheme

Bár nem garantált, hogy 2023 februárjában érkezik meg, hamarosan sokan jogosultak lesznek egy 150 GBP-os kifizetésre az Warm Home Discount program keretein belül. Ezt azonban nem fizetik ki közvetlenül, hanem automatikusan az energiaszámlákból kerül levonásra, mint a kedvezmény egy másik formája.

Angliában, Walesben és Skóciában élők számára érhető el, akik:

  • Kapják a Pension Credit Guarantee Credit elemét
  • Alacsony jövedelmük van, magas energiaköltséggel

A legtöbb jogosult automatikusan megkapja, így nem kell semmit tennie. Hacsak a levelében nem szerepel, hogy fel kell hívnia a segélyvonalat, hogy megerősítse adatait. Ha igen, akkor ezt február 28-ig kell megtennie. A kedvezményt legkésőbb március 31-ig meg fogja kapni mindenki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után