Nagy vihar éri el ma Nagy-Britannia középső és déli részét: a Met Office figyelmeztetést adott ki 1

A könyörtelenül zord időjárás szerte az Egyesült Királyságban semmi jelét nem mutatja annak, hogy enyhülne, és a következő napokban is borúsabb időjárás várható. A Met Office figyelmeztetéseket léptetett érvénybe, ugyanis ma az ország jelentős részén heves esőzések és erős szél várható.

Nagy vihar éri el ma Nagy-Britannia középső és déli részét: a Met Office figyelmeztetést adott ki 3

Az időjósok elismerték, hogy ez az elhúzódó nyomorúságos esős idő, amelyet a szigetország lakossága tapasztal, „inkább őszre hasonlít”, mint nyárra. Anglia és Wales jelentős részén most sárga riasztás van érvényben a várható heves esőzések miatt, és a meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy a viharok közepette a villámcsapások az épületeket is megrongálhatják.

A kedvezőtlen időjárás várhatóan áradásokat is okozhat és a jégeső sem kizárt, ami kihatással lesz az közúti és a vasúti közlekedésre egyaránt, sőt áramkimaradásokra is lehet számítani. Az egész déli partot lefedi a Met Office egy másik, erős szélre vonatkozó figyelmeztetése. Egyes helyeken főként a partok mentén 100 km/órás sebességet meghaladó szélsebességű széllökések is várhatóak.

Heves esőzés miatti figyelmeztetés van érvényben a Londontól Cardiffig és fel egészen Manchesterig terjedő területen ma reggel 9 és este 19 óra között. Eközben a szél miatti figyelmeztetés Cornwalltól egészen Kentig terjedő területet fed le és ma hajnali 4 és este 18 óra között van érvényben.

A Met Office főmeteorológusa, Dan Suri ezt mondta: „Az évszakhoz képest rendkívül mély, alacsony légnyomású légtömeg érkezik Írországba szerda hajnalban, majd szerda napközben Walesben és Angliában folytatja útját. Az ehhez kapcsolódó heves esőzések az Egyesült Királyság nagy részét érintik szerdán, és a leghevesebb esőzések egy része Anglia és Wales középső részein várható, ahol néhány helyen 40 mm eső is eshet néhány óra leforgása alatt.”

Az RAC szóvivője, Rod Dennis figyelmeztetett a potenciálisan veszélyes útviszonyokra. Azt mondta: „Az idei nyár kifejezetten őszi hangulata ezen a héten is folytatódik, egyre több heves esővel és az erős széllel, ami kihívást jelent a vezetési körülmények tekintetében. Azok a sofőrök, akik megpróbálnak áthajtani az utakon összegyűlt vízfelületeken, elveszíthetik uralmukat a jármű fölött, ezért a legjobb lépés az, ha lassítanak, és amikor csak lehetséges, óvatosan elkerülik őket.”

Nagy vihar éri el ma Nagy-Britannia középső és déli részét: a Met Office figyelmeztetést adott ki 4

A Met Office arra is figyelmeztetett, hogy nem valószínű, hogy nagy javulást fogunk látni idén nyáron, ami az időjárást illeti, és a kánikula esélye is szinte kizárt.

A meteorológus azt mondta: “Augusztus hátralévő részére tekintve vannak korai jelek arra vonatkozóan, hogy a jövő hét vége felé egy kicsit melegebb és stabilabb időszak alakulhat ki, valószínűleg a déli területeken. Az azonban továbbra is tény, hogy a legnagyobb esélye annak, hogy valami tartósabban meleg idő alakuljon ki, augusztus második felében lesz, bár ez együtt járhat a hirtelen zivatarok növekvő kockázatával. Valószínűtlennek tűnik, hogy hosszan tartó vagy kiemelkedően nagy melegeket éljünk át idén nyáron.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után