A Met Office közzétette, milyen idő lesz Augusztusban Nagy-Britanniában 1

A brit meteorológiai intézet nyilvánosságra hozta a nyár utolsó hónapjára vonatkozó előrejelzéseit, hogy mire számíthatunk a szigetországban, miközben Európa többi részén erdőtüzek és hatalmas hőhullámok söpörnek végig idén nyáron.

A Met Office közzétette, milyen idő lesz Augusztusban Nagy-Britanniában 3

Ha nagy kerti grillezgetést terveztünk, azzal úgy tűnik egy ideig még várnunk kell, mivel augusztusban is esős idő várható a Met Office előrejelzése szerint. Sajnos a júliusihoz hasonló borús és esős idő várható augusztusban is, bár elnézve az Európa számos térségében pusztító hatalmas tüzeket, sokan lehet, hogy már nem is bánják annyira, hogy nincs Angliában is 40C fölötti hőmérséklet.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Nagy-Britannia idén megússza a tavalyihoz hasonló extrém hőmérsékleteket. Ugyanakkor a közelmúltban az is elhangzott, hogy a 40°C-os nyári hőmérsékletek hamarosan már „átlagosnak” fognak számítani.

A közeljövőben az ország számos területén csökkenni fog a hőmérséklet. Az időjárás előrejelzők szerint Londonban és környékén július 29. és augusztus 7. között hosszú, durván tíz napon át tartó esőzésekre és záporokra kell számítani.

Phil Morrish meteorológus a következőket mondta az Expressnek: „Még hét-tíz napig tart ez a bizonytalan időjárás, amíg ez a nyugat felől érkező légáramlat tovább halad, esős és záporos időszakokat, valamint mérsékelt, 20°C körüli hőmérsékletet idézve elő délen és 17-18. °C körülit északon. A Met Office hasonlóan borús kilátásokkal szolgált a következő heteket illetően is.

Az elkövetkező napokban: „A bizonytalan időjárási körülmények augusztus elejéig kitartanak, vegyesen napsütéses időszakokkal és záporokkal, amelyek esetleg tartósabb esős időszakokká alakulhatnak, ahogy az alacsony nyomású légtömegek áthaladnak az Egyesült Királyság fölött. Ezen időszak alatt nagyobb valószínűséggel lesz esősebb idő az Egyesült Királyság déli részein, míg az északi fele szárazabb marad.”

„Egyébként az északabbra lévő területeken az esős napokon a záporok gyakran északon és keleten koncentrálódnak, ahol időnként heves zivatarok alakulhatnak ki, és időnként hosszabb esőzésekké olvadhatnak össze. A nyugati területek nagyobb valószínűséggel maradnak szárazabbak, bár a záporok esélye ott is fennáll.”

„A hőmérséklet valamivel a megszokott alatt várható, az élénk északnyugati szél miatt pedig még hűvösebbnek érezzük majd az időt. Összességében a szokásosnál nagyobb lesz az erős szél esélye. Augusztus második felében nagy az esélye annak, hogy a rendezetlen körülmények továbbra is fennmaradnak, és az Egyesült Királyságban a hónap második felében is borongós esős idő lesz.”

“Augusztus vége felé egy rövid ideig tartó szárazabb, naposabb és időnként melegebb időszak várható, de nem valószínű, hogy hosszabb ideig tartó száraz és meleg időszak lesz még ezen a nyáron.”

A Met Office szóvivője, Grahame Madge a MailOnline-nak hozzátette: „Az elkövetkező néhány hétre vonatkozó előrejelzés bizonytalan, de ez nem folyamatos és heves esőzést jelent. Az előrejelzések szerint Londonban várható eső a következő napokban, de az eső nagy része rövidebb zápor lesz, amelyek között derültebb időszakok és szárazabb körülmények várhatók majd.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után