Nagy havazás várható Nagy-Britannia egy jelentős részén, még az eddig jelzettnél is hamarabb 1

A brit meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság egyes részein „jelentős havazás” várható, ahogy a hét vége felé csökkenni fog a hőmérséklet.

Nagy havazás várható Nagy-Britannia egy jelentős részén, még az eddig jelzettnél is hamarabb 3

A meteorológusok azt jósolják, hogy a hét enyhe hőmérsékletű első pár napja után, az országban sokfelé esővel és felhős idővel, péntektől (február 9-től) zuhanni kezd majd a hőmérséklet. Miközben egy nagyobb hideg légtömeg söpör végig az Egyesült Királyságon, „jelentős havazás veszélye áll fenn” – olvasható a meteorológiai intézet nemrégiben frissített hosszú távú időjárás-előrejelzésében.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság középső részein a „legnagyobb az esély” a jelentősebb havazásra, bár ez az időjósok szerint északon „a nagy hidegek miatt” jóval nagyobb területre is kiterjedhet. Egyes középső régiókban és északnyugat egyes részein már csütörtökön is hullhat némi hó, az előrejelzések pedig időjárási szempontból „bizonytalan hétvégét” jósolnak, „néhol esetleg további esővel vagy havazással”.

A meteorológiai intézet február 9-től a következő vasárnapig, február 18-ig tartó előrejelzése eképp foglalja össze, mi várható: “Az Egyesült Királyság északi részén már kialakult hideg levegő a következő hétvégén valószínűleg minden részre kiterjed. Jelentős havazás várható az Egyesült Királyság egyes részein, leginkább a középső területeken, de ezt egyelőre nem lehet túl pontosan meghatározni.”

“Északon végig hideg lesz, a hózáporok inkább az északkeleti területekre összpontosulnak, míg a távoli délebbi részeken az időszak némi esővel és közel átlagos hőmérsékletekkel indulhat, mielőtt a következő hét elejére ideér a hideg levegő. Időnként szeles idő várható, különösen egyes keleti területeken. A hőmérséklet eleinte meglehetősen enyhe lesz délen, északon ezzel szemben hideg, helyenként nagyon hideg.”

Nagy havazás várható Nagy-Britannia egy jelentős részén, még az eddig jelzettnél is hamarabb 4

Tegnap Tom Morgan, a Met Office egyik meteorológusa azt mondta a Mirrornak, hogy a hó „jelentős és a közlekedést befolyásoló” lehet, bár még nem adtak ki időjárási figyelmeztetést. Azt mondta: „Kedd és szerda magasságában kezdünk majd látni egy hidegfrontot északról déli irányba megindulni.”

“Ebben a szakaszban még meglehetősen enyhe lesz a hőmérséklet délen. Csütörtök és péntek környékén enyhébb körülményeket fogunk tapasztalni, amelyek megpróbálnak észak felé elmozdulni, és a hidegebb levegő továbbra is az Egyesült Királyság északi és középső részein lesz jelen. Ezen a környéken valószínűleg jelentős mennyiségű havat fogunk látni.”

“Jelenleg még mindig van némi bizonytalanság, hogy hol lesz ez a határvonal. Úgy tűnik, Észak-Angliában, a Pennine környékén várható a legjelentősebb havazás – valószínűleg Dél-Skócia és Észak-Írország is kapni fog belőle.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után