63 órán át tartó eső jön Londonban és környékén, és az is kiderült mikor várható a következő nagyobb havazás Nagy-Britanniában 1

Londont a héten 63 órán át megállás nélkül tartó eső sújtja majd, mielőtt valamivel később ebben a hónapban egy “hófal” érkezhet, amely az ország egy jelentős részére kiterjed.

63 órán át tartó eső jön Londonban és környékén, és az is kiderült mikor várható a következő nagyobb havazás Nagy-Britanniában 3

A meteorológiai intézet legújabb előrejelzése szerint az eső szerdán hajnali 3 órakor kezdődik, és csütörtökön is egész nap tart majd. Az előrejelzések szerint egészen péntek délután 3 óráig további csapadék várható Londonban. Ebben az időszakban 13 fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet. A hét nagy részében felhős idő várható, de pénteken 12 óra körül kisüt majd a nap – közölte a Met Office.

Árvizek kialakulása sem kizárt, mivel az ország egyes részein akár 170 mm csapadék is várható. Sárga időjárási figyelmeztetés van érvényben ma 18 órától, de a hét folyamán más területeken délebbre is kiterjed majd az eső.

Ez azt jelenti, hogy veszélyes körülmények alakulhatnak ki, beleértve az áradásokat amik egyes ingatlanokban károkat is okozhatnak. A legcsapadékosabb területek Argyll, Lochaber és Wester Ross lesznek Skócia területén ma este és egész hétfőn, egészen este 21 óráig, amikor az időjárási figyelmeztetés végre lejár.

A feltételezések szerint azonban Anglia és Wales egyes régiói, nagy valószínűséggel Midlands, Észak-Anglia és Észak-Wales is érintettek lesznek a következő napokban. Az előrejelzések szerint havas esőre is lehet számítani. Ian Simpson, a Netweather előrejelzője a következőt írta a cég weboldalán: “A meglehetősen kellemetlen időjárás a következő hétvégén válik majd jellemzővé.”

“Csütörtökön délnyugat felől benyomulnak a frontok, még több esőt és enyhébb levegőt hozva Angliába és Walesbe, ami valószínűleg jelentős mennyiségű csapadékot fog eredményezni Anglia és Wales egy régióiban, valószínűleg Midlandsben, Észak-Angliában és Észak-Walesben, ami árvizek kialakulásához is vezethet. Mivel északról péntekig és szombatig hidegebb levegő áramlik be, előfordulhat, hogy ez az északi régiókban havazásokhoz vezet majd, főként a magasabban fekvő területeken, de az alacsonyabbakon is attól függően, hogy milyen gyorsan terül el az északról érkező hideg levegő.”

Jelenleg számos árvíz miatti figyelmeztetés és riasztás van érvényben, de a hét végére még ennél is több lesz. Ezek közé tartozik a Berkshire-i Lambourn folyó, a York melletti Upper Ouse és az Upper Hull vízgyűjtőjén található alacsonyan fekvő területek. A meteorológiai intézet szerint: “Skócia nyugati részén vasárnap és hétfőn várhatóan hosszan tartó esőzések lesznek. Kezdetben az eső lassan észak felé tolódik el vasárnapig, majd hétfőn dél felé fordul.”

“Akár 40-75 mm eső is eshet széles körben, de lesz, ahol akár 120-170 mm sem kizárt a legcsapadékosabb területeken, a legnagyobb eséllyel Argyll, Lochaber és Wester Ross egyes részein.”

63 órán át tartó eső jön Londonban és környékén, és az is kiderült mikor várható a következő nagyobb havazás Nagy-Britanniában 4

Egyes előrejelzések szerint a következő hetekben 500 mérföldes kiterjedésű hófal ér az Egyesült Királyság területére. A WX Charts előrejelzései hatalmas hófalat mutatnak London és az Egyesült Királyság nagy része fölött február 16-án. Egy másik előrejelzés azonban azt mutatja, hogy aznap csak legfeljebb 0,6 mm hó fog esni a fővárosban. A BBC február 15-én véget érő előrejelzése szerint azonban “enyhe felhő és enyhe szellő lesz”. A Met Office hosszú távú előrejelzése sem utal havazásra.

Tehát várhatóan 10 napon belül fagyos, hideg idő keríti hatalmába Nagy-Britanniát, ahogy a jövő héten egy hidegfront ér az ország fölé. A jelenlegi enyhe hőmérséklet  várhatóan a jövő hétre megszűnik, mivel egy alacsony légnyomású időjárási rendszer érkezik, ami magával hozza a havazás esélyét.

De szerencsére nem kell sokáig tartó hideg időjárásra számítani, ugyanis: “További változás várható és a magas légnyomású front fokozatosan egyre dominánsabb lesz.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után