Nagy-Britannia újabb fegyvereket és katonai felszereléseket küld az ukránoknak 1

Az Egyesült Királyság légvédelmi rakétákat küld Ukrajnába, hogy segítse az orosz rakéták elleni védekezést. Az Amraam rakéták lesznek az első ilyen jellegű eszközök, amelyeket az Egyesült Királyság az ukránoknak adományoz, amelyekkel cirkáló rakétákat lőhetnek le.

Nagy-Britannia újabb fegyvereket és katonai felszereléseket küld az ukránoknak 3

Több száz további légvédelmi rakétát is adnak emellett, és összesen további 18 tüzérségi fegyvert és több száz légi drónt is átküldenek Ukrajnába – jelentette be Ben Wallace védelmi miniszter. A rakétákat az elkövetkező hetekben küldik Ukrajnába, hogy az Egyesült Államok által felajánlott NASAMS légvédelmi rendszerekkel használják.

Remélhetőleg az új légvédelmi rakéták segítenek majd megvédeni az ukrán infrastruktúrát, miután Moszkva a héten halálos rakéta- és dróntámadásokat indított az ország városai és erőművei ellen. Ezt követően az Egyesült Királyság és a G7 háborús bűnökkel vádolta meg Vlagyimir Putyint és csapatait, és megfogadták, hogy „továbbra is pénzügyi, humanitárius, katonai, diplomáciai és jogi támogatást nyújtanak, és… szilárdan kitartanak Ukrajna mellett, ameddig csak kell”.

A Kreml stratégiájának a polgári területek és infrastruktúra elleni támadások irányába történő eltolódása egy robbantás megtorlása volt, amely megrongálta a stratégiailag és szimbolikusan is fontos Kercsi hidat, amely összeköti Oroszországot az elcsatolt Krím-félszigettel.

Az Egyesült Királyság és más nyugati kormányok a történteket követően új fegyverrendszereket szállítanak Ukrajnába. A britektől érkező csomag részeként több száz további légvédelmi rakétát is adományoznak, valamint több száz további légi drónt Ukrajna információgyűjtési és logisztikai képességeinek támogatására.

Wallace ezt nyilatkozta: „Oroszország legutóbbi, válogatás nélküli csapásai Ukrajnában a lakott területeken további támogatásért kiáltanak a nemzetük védelmére törők ellen. Így ma engedélyeztem AMRAAM légvédelmi rakéták szállítását Ukrajnának. Ezek a fegyverek segítenek Ukrajnának megvédeni saját légterét a támadásoktól, és megerősítik általános rakétavédelmét az amerikai NASAMS rendszerekkel közösen.”

Az Egyesült Királyság mindezen felül 10 millió fontot szándékozik adományozni a NATO átfogó segélycsomagjához Ukrajnának. A finanszírozás segít sürgős, nem „emberi élet kioltására alkalmas fegyverzet” jellegű segítséget nyújtani Ukrajnának, például téli ruhákkal, menedékházakkal, generátorokkal, üzemanyagszállító teherautókkal és mentőautókkal az ukrán hadsereg számára az előttük álló kemény téli hónapok előtt.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után