Levágta a barátnője fejét egy nő Angliában, hogy a pénzéből felújíthassa a lakását 1

Egy nő, aki állítólag megölte majd lefejezte barátnőjét, egy olyan terv részeként tette ezt melynek célja az volt, hogy pénzt lopjon el tőle – közölte a bíróság.

Levágta a barátnője fejét egy nő Angliában, hogy a pénzéből felújíthassa a lakását 3

A 38 éves Jemma Mitchellt most azzal vádolják, hogy tavaly június 11-én megölte Mee Kuen Chongot. A bíróságon elhangzottak szerint ők ketten „baráti viszonyt ápoltak”, de egy ponton összevesztek a pénz miatt.

Szerdán az ügyészség felvázolta a Mitchell állítólagos tettei mögött meghúzódó okokat. Az ügyészek szerint a 38 éves elkövető – aki értett a testek felboncolásához – 200 000 fontot remélt Chongtól. A feltételezések szerint a pénzt az északnyugat-londoni Willesdenben lévő, rozoga otthonának felújítására akarta felhasználni.

Ám Ms Chong meggondolta magát a készpénz átutalásával kapcsolatban, amely döntését követően Mitchell állítólag megölte és a maradványait megpróbálta eltüntetni egy 500 mérföldes „kirándulás” során a Devon területén levő Salcombe-ba.

Mitchell ekkor hozzálátott, hogy hamis végrendeletet készítsen a számítógépén, hogy ezáltal megörökölhesse Chong asszony vagyonának nagy részét – állítja az ügyészség. A vádlott otthonában tartott házkutatás során megtalálták a meghamisított papírokat, míg Chong valódi végrendeletét később szintén sikerült előkeríteni a saját házából.

A hamis végrendeletben az állt, hogy Chong vagyonának 95%-a Mitchellhez kerüljön a ház felújítási projektre, a fennmaradó 5%-ot pedig Mitchell anyja kapja meg. Valójában Chong asszony a házát azonban a helyi gyülekezet tagjaira hagyta.

Levágta a barátnője fejét egy nő Angliában, hogy a pénzéből felújíthassa a lakását 4

A dokumentum 2020. októberi keltezésű, de július 1-jén készült – miután Chong asszony már halott volt. Az esküdtek elmondása szerint az egyik hamis tanu Mitchell szomszédja volt, aki tavaly márciusban halt meg. Állítólag Chong asszony aláírása is „nagyon valószínűtlen, hogy valódi lenne”, és úgy tűnt, hogy az Egyesült Királyságbeli útleveléből másolták.

Az ügyészség azt mondta: „Ebben az esetben az indíték egyértelmű: a pénz.”

A bíróságon elhangzottak szerint Chong koponyatörést szenvedett, amely „kemény eszközzel vagy fegyverrel való ütéstől származott”.

Mitchellt állítólag a CCTV-n látták, amint egy nagy kék bőröndöt húz, amelybe Chong asszony holtteste volt belegyömöszölve, és egy kisebb piros bőröndöt, benne Chong asszony összes pénzügyi papírjával.

Ugyanezen a napon a St Thomas’s Kórházban kezelték ujjtöréssel, amire azt állította, hogy rácsukta a kocsiajtót – ami az ügyészség szerint hazugság. Mitchell állítólag azt mondta Ms. Chong albérlőjének, hogy a főbérlője elment, hogy „egy évig a család barátainál maradjon, hogy kiszellőztesse a fejét valahol az óceán közelében”.

A vádlott állítólag június 26-án bérelt egy Volvót. Mitchell felvette az autót, majd állítólag a CCTV rajtakapta, amint a nagy kék bőröndöt a csomagtartóba tuszkolja, majd elindult Devonba. A Volvót legközelebb egy marlborough-i garázsban látták a CCTV-n, mivel az autó gumiabroncsa javításra szorult.

A szerelő kinyitotta a csomagtartót, és „szokatlan szagot észlelt – valami dohos és nyirkos, olyan szagot, amelyet korábban soha nem érzett, és nem tudott leírni”. Később aznap este a CCTV-n látták az autót annak a helynek a közelében, ahol Chong asszony holttestét június 27-én megtalálták.

Egy házkutatás során a rendőrök egy szomszéd fészerének tetején találták meg a kék bőröndöt, és a tesztek szerint a zsebben lévő konyharuhán lévő DNS megegyezett Chong asszony DNS-ével. Mitchell tagadta a gyilkosságot, azt állítva, hogy a barátja halálnak semmi köze hozzá.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után