Nagy-Britannia újabb bejelentést tett: új szintre emeli Ukrajna támogatását az oroszok ellen 1

Az Egyesült Királyság a legfrissebb hírek szerint további 1,3 milliárd font katonai támogatást nyújt Ukrajnának, drámai módon fokozva a segítségnyújtást Volodimir Zelenszkij hadseregének az orosz invázió elleni küzdelemben.

Nagy-Britannia újabb bejelentést tett: új szintre emeli Ukrajna támogatását az oroszok ellen 3

Ez a legmagasabb arány az Egyesült Királyságban a katonai konfliktusra fordított kiadások tekintetében az iraki és afganisztáni hadjáratok óta. Boris Johnson miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnök és más G7-országok vezetői vasárnap Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalnak a további támogatásokról.

Az Egyesült Királyság kasszájából levont 1,3 milliárd font 300 millió font katonai felszerelést is tartalmaz, amelyet Johnson már a hét elején ígért, ami tartalmaz speciális radarrendszereket, GPS zavaró berendezéseket és éjjellátó eszközöket is. A miniszterelnök még ebben a hónapban a fegyvergyártó cégek találkozójának ad majd otthont, hogy megvitassák a termelés növelését az ukrajnai konfliktus által keltett igényekre adott válasz gyanánt. A tisztviselők szerint a bejelentés egyértelműen hozzájárulhat a brit fegyveripar támogatásához.

A brit miniszterelnök ezt nyilatkozta: „Putyin brutális támadása nemcsak Ukrajnában okoz mérhetetlen pusztítást, hanem Európa békéjét és biztonságát is fenyegeti. Az Egyesült Királyság volt az első ország, amely felismerte a fenyegetés mértékét, és fegyvereket küldött az ukránok számára.”

“Kitartunk eme törekvésünk mellett, és szövetségeseinkkel együttműködve biztosítjuk, hogy Ukrajna sikeresen visszaszorítsa az orosz inváziót, és szabad és demokratikus országként fennmaradhasson. Ennek során erősítjük saját biztonságunkat és gazdaságunkat, és felgyorsítjuk az élvonalbeli védelmi felszerelések fejlesztését és gyártását itt, az Egyesült Királyságban.”

A mostani finanszírozás a korábbi, mintegy 1,5 milliárd GBP értékű kötelezettségvállaláson felül történik, amely mintegy 400 millió GBP humanitárius segélyt és 700 millió GBP kölcsönt tartalmazott. Az Egyesült Államokban Joe Biden egy olyan csomagot ígért, amely tüzérségi lövedékeket, radarokat és egyéb katonai felszereléseket is tartalmaz. A G7-ek vezetőinek vasárnapi virtuális meetingjén további Oroszország elleni szankciókat is fontolóra vesznek majd.

Rishi Sunak pénzügyminiszter pedig az alábbiakat mondta: „Az ukrajnai helyzet továbbra is óriási szenvedést okoz, és minden nap újabb, tragikus történetek kerülnek elő Putyin brutalitásáról. Megingathatatlanul támogatjuk Ukrajna népét, és ez az 1,3 milliárd font plusz tesz arról, hogy továbbra is biztosítani tudjuk a szükséges katonai és műveleti támogatást, amelyre szükségük van a Putyin elleni védekezéshez. Az Egyesült Királyság az élen jár Ukrajna gazdasági, humanitárius és védelmi támogatásában, és fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy véget vessünk ennek a konfliktusnak.”

A találgatások szerint az orosz elnök azt remélte, hogy a szimbolikusan fontos dátumot (Moszkva hagyományos május 9-i győzelmi parádéját) felhasználhatja majd ukrajnai sikereinek kihangsúlyozására, de a kijevi erők heves ellenállása erősen keresztbe húzta Putyin számításait.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország modern fegyverzettel felszerelt harci erejét igencsak megtépázták az ukrajnai veszteségek és a szankciók hatásai.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után