Nagy-Britannia tankokat küld Ukrajnába – az oroszok válaszul figyelmeztették a briteket és a többi országot 1

Oroszország arra figyelmeztetett, hogy minden Challenger 2-es típusú tank, amelyet Nagy-Britannia Ukrajnába küld a háborús erőfeszítések elősegítése végett, „lángolni fog”.

Nagy-Britannia tankokat küld Ukrajnába – az oroszok válaszul figyelmeztették a briteket és a többi országot 3

Nagy-Britannia szombaton hozta nyilvánosságra, hogy a következő hetekben 14 Challenger 2 harckocsit, valamint egyéb fejlett tüzérségi támogatásra alkalmas harci felszerelést is küld az ukránoknak. Rishi Sunak brit miniszterelnök nem olyan rég megerősítette, hogy az Egyesült Királyság Challenger 2-es típusú harckocsikat is szállít rövidesen Ukrajnának a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott hétvégi megbeszélésének folyományaként.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn erre reagálva azt mondta, hogy az olyan országokból érkező új fegyverszállítmányok, mint Nagy-Britannia és Lengyelország, semmit nem változtatnak a helyzeten.

„Eszközként használják ezt az országot oroszellenes céljaik eléréséhez” – tette hozzá. “Ezek a tankok már égnek, és az újak is égni fognak, mint a többi.”

Eközben Oroszország és Fehéroroszország közös légierő-gyakorlatba kezdett ma, ami félelmet váltott ki, hogy Moszkva felhasználhatja szövetségesét egy új szárazföldi offenzíva indítására Ukrajnában. Fehéroroszország kijelentette, hogy a légierő Oroszországgal folytatott hadgyakorlatai védelmi jellegűek, de egyre többen tartanak attól, hogy Moszkva arra fogja kényszeríteni Minszket, hogy csatlakozzon az ukrajnai háborúhoz.

A beígért harckocsi szállítmány az Egyesült Királyság azon törekvésének a jele, hogy fokozza Ukrajna támogatását az oroszok ellen vívott küzdelemben. Az Egyesült Királyság az első nyugati hatalom, amely Ukrajnát komoly harckocsikkal látja el.

Lengyelország miniszterelnöke is nyilatkozott és felszólította Németországot, hogy küldjön tankokat Ukrajnának, hogy segítse az Oroszország elleni háborús erőfeszítéseit. Mateusz Morawiecki a politikai vezetőkkel való találkozása alkalmával hétfőn reggel Berlinben tette ezt a kijelentést. Azt mondta, Ukrajnának minden fegyverre szüksége van, amit csak beszerezhet, és hozzátette, hogy a NATO-országok tankjainak nem szabad a raktárakban porosodniuk.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után