Nagy-Britannia legritkább pókja előkerült és először sikerült lefotózni 1

Egy új populációját fedezték fel az Egyesült Királyság legritkább, már már kihaltnak hitt pókfajának, amit ráadásul most sikerült először lencsevégre kapni.

_88199292_nothophanteshorridus4-cjohnwalters

A Horrid Ground-Weaver, vagy magyarosítva „borzalmas földi takács pók” névre keresztelt élőlényt eddig kizárólag Plymouth környékén, Devon területén látták. Most ismét csak Plymouth-ban találtak egy újabb kolóniát, méghozzá Cattedown városrészen, egy ipari telepen.

A természetvédők nagyszerű felfedezésként értékelték a dolgot, hisz egy rendkívül ritka állatfajról beszélünk, amiről a legelső feljegyzés 1989-ben történt.

_88199294_nothophanteshorridus5-cjohnwalters

Itt olvashatod el, hogy miként védekezhetsz a pókok ellen Angliai otthonodban.

A múltban többtucat alkalommal fordult elő, hogy építési engedélyeket nem adtak meg, pusztán azért, hogy ne sérüljön a ritka nyolclábúak élőhelye.

Idáig mindössze 2 öreg mészkő bányában bukkantak rá az élőlény példányaira. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a repedések közt szeret tanyázni, és csak éjszaka jön elő vadászni. Ha ez nem lenne elég, akkor tovább nehezíti a megtalálását, hogy teste a lábak nélkül mindössze 2.5 mm hosszú.

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az ország legritkább pókfajának egy újabb lelőhelyére bukkantunk. Ráadásul most készültek először fotók a borzalmas földi takács pókról. Szükséges azonban, hogy tovább tanulmányozzuk ezeket az állatokat, mert mivel egy ritka fajról van szó, fontos, hogy biztosítsuk a fennmaradásukat.” – nyilatkozta a Buglife egyik szóvivője.

Az állatról egyelőre alig tudni valamit, így a Buglife most a telephely tulajdonosával együtt dolgozik azon, hogy a faj biztonságban fennmaradhasson. Itt találjátok, hogy milyen Anglia legmérgesebb pókjának csípése.    Forrás: http://www.bbc.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után